CNN Muhabiri Sınır Hattındaki Canlı Yayında Operasyon İfşa Etti

TAKİP ET

Türkiye'yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından, MSB yoğun operasyonlara başladı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfırında noktasındaki son durumu ve dün akşam yaşanan çatışmaya dair detayları anlattı. Yayın esnasında bir timin araziye çıktığını söylemesi üzerine sosyal medyada gündem olan Öztürk, "'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan haberin ardından, Milli Savunma Bakanlığı yoğun operasyonlara başladı. Son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 57'ye yükseldiği bildirildi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfır noktasındaki son durumu ve dün akşam yaşanan çatışmaya dair detayları anlattı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfır noktasında Hakurk'a yakın bir noktada yaşananları aktardı. Fulya Öztürk'ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye Irak sınırındayız. Şu an hissedilen sıcaklık eksi 6 derece. Şartlar çok zor. Terörle mücadeleye bu zorlu şartlarda devam ediliyor. Biz de jet seslerini duymuştuk. Pençe Kilit bölgesinde havalana jetler hedefleri vurunca bu noktaya da sesler geliyor.

Bulunduğumuz yer Pençe Kilit harekât bölgesine yakın bir nokta. Karşıda bir kule var ama gözükmüyor. Göz gözü görmüyor, inanılmaz bir durum var. Gördüğünüz gibi yollar kapandı. Kepçe bu noktaları temizleyecek. Irak’ın kuzeyinde eksi 15 dereceyi buluyor soğukluk. Elli yedi terörist etkisiz hale getirildi. Arazide çok sayıda komando arama-tarama faaliyetindeler. Saatlerdir bölgedeler.

Yol kapanmış vaziyette. Mehmetçikin operasyon yaptığı bölge burası. Çok daha ileri noktalarda nöbet tutan askerler var. Sisin ve pusun çöktüğü, karın yolları kapattığı bir arazi şartı var. Zırhlı araçlar hazır bekliyor.

Teröre geçit vermemek için komandolar nöbette, bir yandan da karla mücadele var. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı her saat artıyor. 

Termal kameralar ile bölge inceleniyor, İHA ve SİHA’lar görüntü aktarıyor. Jandarma ve komandolar duraksamıyor, vermiş oldukları mücadeleyi anlatmaya devam edeceğiz."

Yayın esnasında bir timin araziye çıktığı detayını vermesi üzerine sosyal medyada gündem olan Öztürk, "'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor" diyerek kendini savundu.

Öztürk’ün suçlamalara yanıtı şöyle oldu:

"Yıllardır askeri bölgelere gidiyorum çekim yapıyorum şu zamana kadar askerlerden komutanlardan memnuniyet dışında hiçbir şey duymadım… Siz neyin peşindesiniz yahu? Ne ifşası? 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor. Buradaki komutanlar sizin bu mesajlarınıza gülümsedi. Rahat olun… Neyin 'ifşa'ya girdiğini, gireceğini bile bilmiyorsunuz bana akıl veriyorsunuz? Yıllarım geçti bu bölgelerde."

operasyon pençekilit harekatı ırak ifşa oldu