CNN Muhabiri, 'Taliban'dan Önce ve Sonra' Fotoğrafları Hakkında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

CNN muhabiri Clarissa Ward, Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından kendisi hakkında yapılan paylaşımlara yönelik açıklama yaptı.

Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından ülkedeki kadınlar iş yerlerini terk ederek evlerine kapandı. Saçlarının ve vücutlarının görünmeyeceği şekilde burka giymek zorunda bırakılan kadınların göz önünde olması engellendi.

Taliban'ın kurallarının uygulanmaya başlamasının ardından CNN International muhabiri Clarissa Ward'ın eski ve yeni hali şeklinde sunulan görüntüleri paylaşıldı.

Taliban militanlarının Kabil'e girmesinden bir gün önce normal kıyafetleriyle yayına çıktığı, bir gün sonra ise Taliban'ın dayattığı kara çarşafla yayın yaptığı belirtilen paylaşım hakkında konuşan muhabir söz konusu iddialara konu olan fotoğraflar hakkında açıklama yaptı.

Görüntülerin gerçeği yansıtmadığını, Taliban'dan sonra bir fark oluştuğunu ancak bu kadar keskin olmadığını belirterek, "Bu mimleme yanlış. Üstteki fotoğraf özel bir yerleşkenin içinde. Alt taraftaki Kabil'in ele geçirdiği Taliban sokaklarında. Daha önce Kabil'de sokakta, saçlarım tamamen kapalı ve abaya olmasa da hep başörtüsü takardım. Yani bir fark var ama bu kadar keskin değil" ifadelerini kullandı.

 

taliban afganistan cnn muhabiri Clarissa Ward açıklama