CNN: Taksim Camii Atatürk'ün Kurduğu Türk Cumhuriyeti'nin Üstünde Bir Karaltı Gibi

TAKİP ET

CNN, Taksim Camii'nin açılışını Erdoğan'ın Atatürk'ün kurduğu Türk Cumhuriyeti üzerindeki bir karaltıya benzetti.

CNN'in haberinde Taksim Camii'nin ve 30 metre yüksekliğindeki kubbesinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Cumhuriyeti'nin üzerinde karaltı gibi görünen sembolik bir anıt olduğu belirtildi.

Binlerce kişinin katıldığı Cuma namazı sonrasında Erdoğan'ın yaptığı konuşmada caminin Türklerin hayallerinin zirvesi olduğunu ve buradan yayılacak olan Ezan seslerinin "kıyamete kadar" süreceğini belirtti. 

Taksim Camii, İstanbul'un Anadolu yakasının başlıca tepelerinden biri olan Çamlıca'daki camii ile birlikte Erdoğan'ın Türkiye'de bıraktığı "izlerden biri" olarak değerlendirilirken, Ayasofya'nın da geçtiğimiz yıl ibadete açılması hatırlatıldı.

Taksim Camii'nin yapımını savunanların sebep olarak bölgede yeterli ibadethane bulunmadığını sunduğu belirtilirken, karşıtların projenin daha önce Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu ve yıkılan Meydan'a dini bir renk verme çabası olduğunu öne sürdüğü belirtildi.

Hükümet medyasının yeni camiyi "selamladığı" ve Cami'nin açılış gününün Gezi olaylarının başladığı günle çakıştığı kaydedildi. 

CNN Taksim Camii Atatürk'ün Kurduğu Türk Cumhuriyeti'nin Üstünde Bir Karaltı Gibi