CNN Türk Genel Müdürü Yancı'dan Açıklama

TAKİP ET

CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Sinem Vural'a konuşan CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, "Öksürsek başta internet siteleri olmak üzere birçok medya kuruluşu haberimizi yapıyor" dedi.

"Gün boyu ve akşam sadece ‘konuşan kafalar’ın olduğu televizyon kanalları olduğunu görüyoruz. Siyaset kutuplaştıkça bunun reyting olarak karşılığı artıyor. Ancak bunun şöyle bir riski var; gün boyu ‘konuşan kafalar’ aldığınızda yorum, haberin önüne geçiyor. Bunun çok sağlıklı bir bakış açısı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla biz CNN TÜRK olarak sadece ‘konuşan kafalar’ üzerine kurulu bir yayın çizgisini tercih etmiyoruz. Amacımız gündüz kuşaklarımızda kaliteli habercilik yapmak, akşam kuşaklarında da her ses ve görüşten insanla gündemi yorumlamak, tartışmak" diyen Yancı, eleştirileri dikkate almaya çalıştıklarını belirtti.

Yancı şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası biz bütün renkleri çok seviyoruz. Bize gelen eleştiriler genellikle bu yüzden. Bize 'Neden sadece siyah olmuyorsunuz?' diyenler eleştiri yöneltiyor. Veya 'Neden sadece beyaz olmuyorsunuz?' diyorlar. Oysa CNN TÜRK’te gri alanlar çok daha fazla. Bu nedenle de herkes kendi bakış açısı üzerinden eleştiriyor. Saygı duyuyoruz. Bize yöneltilen bütün eleştirileri ciddiye alıyoruz. Onlardan faydalanıyoruz. Bu bizi besliyor diyebilirim. Ancak tabii işin şöyle de bir boyutu var... CNN TÜRK en çok referans alınan ve referans gösterilen kanal. Sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da ciddi bir prestije sahibiz. Dolayısıyla bu kadar eleştirilmek de bu işin doğasında var. Eleştiriye açık olmak çok önemli. Bu kadar eleştirilirken ekranımızdaki pek çok şeyin taklit edildiğini de gözlemliyoruz. Bunları gördükçe de 'taklit aslını yaşatır' diye düşünüyor ve mutlu oluyoruz."

CNN Türk'ün Yansız Yayınları

CNN Türk'ün CHP ve Millet İttifakı'na olan ilgisi daha önce yayınlarına yansımış, hemen her gün "CHP'de Kılıçdaroğlu mu Yavaş mı ya da Kılıçdaroğlu mu İmamoğlu daha güçlü?" gibi sorulara cevap aranan yayınlar yapılmıştı.

CNN Türk Genel Müdürü Yancı'dan Açıklama Açıkçası biz bütün renkleri çok seviyoruz Bize gelen eleştiriler genellikle bu yüzden Bize Neden sadece siyah olmuyorsunuz? diyenler eleştiri yöneltiyor Veya