CNN Türk Stüdyoya Kömür Getirdi, Profesör Şaşırdı: Ne Yapabilirim Ben Bununla Yani?

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen CNN Türk'te yayımlanan programda sunucu Prof. Dr. Cengiz Kuzu'dan kömür hakkında bilgi vermesini istedi. Sunucunun "Buyurunuz ayağa kalkalım" demesi üzerine şaşırarak ayağa kalkan Prof. Dr. Kuzu, "Ne yapabilirim ben bununla yani?" diye sordu.

Amasra'daki maden patlamasında 41 emekçi hayatını kaybetti. 10 işçinin tedavisi ise sürüyor.

Patlamanın ardından iktidara yakınlığıyla bilinen CNN Türk'te yapılan canlı yayında konuk edilen İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Cengiz Kuzu ayağa, stüdyonun ortasına yığılan kömürün yanına davet edildi.

Program sunucusu "Buyrunuz ayağa kalkalım. Çünkü biz biraz daha yakından bakmak istiyoruz meseleye... Bu kömürün temel özellikleri neler?" diye sorunca şaşıran Prof. Dr. Kuzu, "Ben sözünüzü keseyim. Bu kömürün… 'Zonguldak taş kömürü' diye internete baktığınızda görürsünüz. Zahmet etmişsiniz getirmişsiniz. Kalkmamı isterseniz kalkarım ama... Bu yüksek kalorili bir taş kömürüdür. 5700 kalorinin üzerinde kalori değeri vardır. Bunun asıl özelliği demir-çelik endüstrisinde kullanılır. Bunun dışında söyleyecek bir şey yoktur. İsterseniz kürekleyebiliriz ama maksadını aşan bir şeyin içine de girmeyi pek arzulamıyorum. Ne yapabilirim ben bununla yani? Şöyle elimize alabiliriz" diye konuştu.

cnn türk stüdyoya kömür getirdi profesör cengiz kuzu şaşırdı ne yapabilirim ben bununla yani