Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Sanıkların 108'er Yıl Hapsi İstendi

TAKİP ET

Ankara'da 13 ve 12 yaşlarındaki iki kız çocuğunu darbedip cinsel istismarda bulunan Mustafa Saydam (32) ve kız arkadaşı Dilek Ece Aydemir (18) hakkında 'çocuğa cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 108'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İki ay önce Ankara'nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda Dilek Ece Aydemir, aynı apartmanda oturduğu komşularının çocuğu N.U. (13) ve onun arkadaşı M.T.'yi (12) kahvaltı yapma bahanesiyle erkek arkadaşı Mustafa Saydam'ın yanına götürdü.
 

Apartman Görevlisi Sesleri Duydu


İki sanıtk, küçük kızları taksiye bindirip kiraladıkları eve götürdü. Burada kızlara zorla alkol içirmeye çalışan Mustafa Saydam, kızları darbedip cinsel istismarda bulundu. Daireden gelen sesleri duyan apartman görevlisinin zile basmasıyla küçük kızlar kurtuldu.
 

Anne Şikayetçi Oldu


M.T., durumu annesine anlattı. Bunun üzerine anne F.T. şikayetçi oldu. Mustafa Saydam ile kız arkadaşı Dilek Ece Aydemir, polis tarafından yakalanıp, tutuklandı.
 

108'er Yıl Hapis İstemi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Saydam ve Aydemir hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede sanıkların 2 kıza karşı eylemlerinden ayrı ayrı 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 108'er yıl hapis talep edildi.

İddianame Ankara Batı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 

Sanıklar Suçlamaları Kabul Etmedi


İddianamede ifadelerine yer verilen sanıklardan Dilek Aydemir, kızlarla kahvaltı yapmak için sözleştiklerini daha sonra bir kıyafet mağazasına gittiklerini, Sonra Mustafa’nın geldiğini ve hep beraber günübirlik kiralanan bir eve gittiklerini söyledi, taciz olayını görmediğini, başka bir odada olduğunu iddia etti. Özel bir firmada yüksek gerilim sistem teknikeri olarak çalışan Mustafa Saydam da suçlamayı kabul etmedi.

çocuk istismarı ankara dilek ece aydemir mustafa saydam hürriyetinden yoksun bırakma