Çocuk İstismarcısı Mürtecilerin Duruşması 31 Mart'a Ertelendi: Sanıkların Tutukluluk Halleri Devam Edecek

TAKİP ET

İstanbul'da görülen mürteci İsmailağa örgütüne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yargılandığı davanın, ikinci duruşması basına kapalı olarak gerçekleşti. Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 31 Mart tarihine erteledi.

İstanbul'da görülen mürteci İsmailağa örgütüne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yargılandığı davanın, ikinci duruşması basına kapalı olarak gerçekleşti.

Gümüşel'in müridi Kadir İstekli'nin, şeyhinin kızını 6 yaşından itibaren yıllarca 'evlilik' adı altında istismar ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, ilk duruşmada alınan yayın yasağı ve gizlilik kararı devam etti.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 11.00'de başlayan duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel getirildi. Tutuksuz sanık anne Fatıma Gümüşel de duruşmada hazır bulundu. Gümüşel ailesinin tanıklık yapması istendi ve kardeşler Muhammet Sıddık Gümüşel, Ayşe Hümeyra Gümüşel ve Fatma Betül Gümüşel ifade verdi.

Dava hakkında detayları aktaran DHA'nın haberine göre, tanık olarak dinlenen kardeşler, Kadir İstekli'nin evlerine sık sık geldiğini ve eşleri ve kız kardeşlerini zorla 'evlilik' adı altında istismar ettiğini anlattı. Davanın ilk duruşmasında da aynı iddialar gündeme gelmişti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 31 Mart tarihine erteledi. Gümüşel ailesi ve müridi Kadir İstekli arasında yaşanan bu istismar olayı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, davaya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

ismailağa cemaati hiranur vakfı yusuf ziya gümüşel kadir istekli