Çocuk İstismarını Savunan Mürteci İmam, Bu Kez Karma Eğitimi Hedef Aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı mürteci Mehmet Şükrü Dörtbudak, vaazında karma eğitimi hedef aldı. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, vaazında karma eğitimi hedef aldı. 

Mürteci Dörtbudak, vaazında şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir.”

Cumhuriyet gazetesine konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Birlik Sendikası’ndan Nihan Soycan, imam Mehmet Şükrü Dörtbudak'ın karma eğitimi hedef almasını değerlendirdi. Özbay, "İmam Dörtbudak’ın karma eğitimi hedef alan vaazı suçtur. Böyle bir vaaz verilmesine müsaade eden ya da bu vaazdan sonra harekete geçmeyen yöneticiler de bu suça ortak olmaktadır" dedi.

Soycan da "imam hakkında derhal işlem yapılmalıdır" ifadesini kullandı.

Çocuk İstismarını Savunmuştu

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, geçtiğimiz Ağustos ayında kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden hedef almıştı. Dörtbudak, "Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

Çıkan haberlerin ardından Dörtbudak gözaltına alınmış ve Emniyet'te ifadesi alınmıştı. Daha sonra serbest bırakılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

mehmet şükrü dörtbudak çocuk istismarı karma eğitim