Çocuk İstismarıyla Suçlanan Eski MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp Beraat Etti

TAKİP ET

Çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklanan ve MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp beraat etti.

16 Haziran 2022 günü MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, MHP Genel Merkezi'nin ani kararıyla kapatılmış ve hemen ertesi gün MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alınmıştı.

Usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları konuşulduğu sırada Cihan Kayaalp, 16 yaşında çocuğa sistematik cinsel istismarla suçlandı.

Hakkında tutuklama kararı verilen Cihan Kayaalp, "zincirleme şekilde cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz" suçlamalarıyla yargılandı.

Bugün mahkemeye çıkarılan Kayaalp hakkında beraat kararı verildi.

"Semih Yalçın Tanık Olarak Dinlensin" Talebi Reddedildi

Kayaalp'ten şikayetçi olan mağdur ailenin avukatları, Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda söylediği sözler nedeniyle MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesini talep ettiyse de bu talep iki kez reddedildi.

Semih Yalçın'ın Sözleri

Yalçın söz konusu röportajında Nagehan Alçı'ya "Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık" demişti.

çocuk istismarıyla suçlanan eski mhp ilh il başkanı cihan kayaalp beraat etti genel merkezi