Çocuk Yaşta Evliliği Savunan Mürteci Başhekim Yardımcısına Soruşturma

TAKİP ET

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, mürteci Hiranur Vakfı'ndaki çocuğa istismar meselesine ilişkin 13 yaşındaki çocuğun baskı ve zorlama olmadan kendi iradesiyle evlenebileceğini söylemişti.

İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., 6 yaşında imam nikahıyla "evlendirmesi" ve cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal skandal bir açıklama yapmıştı. 

Uysal, bir sosyal medya kullanıcısının 6 yaşında dini nikahla evlendirilen H.K.G'nın ailesi için yaptığı, “Bir de aile bile 13 yaşında evliliği inkâr etmedi. Onlara göre normal bir yaş bu. 6 yaştan başlayınca, insanlar oraya takıldı. Sanki 13 yaş suç değil, istismar değil. Yani baştan beri suç itiraf edilmişti zaten. O savunmaların hepsi aidiyet refleksiydi, adalet talebi filan değil” paylaşımına "Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?” diyerek yanıt vermişti. 

Mürteci İHH Konya İl Başkanı: 13 Yaşında Evlilik Olabilir

Sözcü'nün haberine göre, Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Hasan Hüseyin Uysal hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve görevden alınabileceğini açıkladı. 

 

ihh konya numune hastanesi başhekim yardımcısı hasan hüseyin uysal hiranur vakfı çocuk istismarı