Çocuklar İçin Hazırlanan Atlas'ta Anadolu Yunan Toprağı Olarak Gösterildi

TAKİP ET

Domingo Yayınevi tarafından yayımlanan çeviri Atlas'ta Anadolu topraklarının Yunanistan'a ait olarak gösterildiği bir skandala imza atıldı.

Domingo Yayınevi'nin "Atlas - Kıtalar, Denizler ve Kültürler Arası Yolculuk Rehberi" adıyla yayımladığı Atlas'ta sorumlularını açıklama yapmaya mecbur bırakacak bir skandala imza atıldı.

Yayınevi'nin okurlarına "Tüm dünyada büyük ilgi gören, İzlanda’dan Polonya’ya, Amerika’dan İspanya’ya 37 dilde yayımlanan, çocuk kitaplarında en prestijli ödüllerden Prix Sorcières (Fransa) ve Premio Andersen'i (İtalya) kazanan Atlas" sözleriyle tanıttığı eserin yaratıcıları olan Leh yazarlar Aleksandra Mizielińska ve Daniel Mizieliński, Atlas'ta bin yıllık Türk yurdu Anadolu'yu Yunanistan'ın bir parçası olarak gösteriyor.

Atlas'ı Türkçeye çevirerek yayıma hazırlayan ve basan Domingo ise bu detaya hiç dokunmadan her yaş grubuna hitap eden bu eserde söz konusu dezenformasyona aynı şekilde yer verdi.

Öte yandan sayfanın sağ üst bölümünde yer alan bilgiler arasında 22 Aralık 1978'de kabul edilen Yunan milli bayrağı ile başkent, nüfus gibi bilgilerin de yer alması ilgili haritanın Antik Yunan'a değil, modern Yunanistan'a işaret ettiğini de ortaya koyuyor.

Künyesinde yer alan bilgilere göre Hevdan Sönmez ve Emre Ülgen Dal tarafından çevrilen kitap, 2019 yılının Ekim ayından bu yana satışta.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal sınırlarını hiçe sayan ve Yunanistan'ın bağımsızlığından bu yana hak iddiasında olduğu toprakları Türkiye'den koparan haritanın içinde yer aldığı bu yayına karşı yayınevinin nasıl bir adım atacağı ise henüz bilinmiyor.

 

domingo yayınevi çocuklar için atlas anadolu yunanistan özel haber tamgatürk