Çocukları Çin Tarafından Alıkonulan Doğu Türkistan Türkü Anneler Ankara'da: Kendi Çocuğumu Tanımıyorum

TAKİP ET

Çin'in çocuklarını alıkoyduğu kamp mağduru Uygur Türkü anneler, seslerini duyurmak için Ankara'ya geldi.

Çocukları çin tarafından alıkonulan Doğu Türkistanlı anneler, seslerini duyurmak için çıktıkları yürüyüş kapsamında Ankara'ya ulaştı.

Ankara'da bulunan Ulus Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde konuşma yapan Uygur Türkü bir anne, konuşmasıyla vicdanlı yürekleri dağladı. Kamp mağduru acılı anne, "En küçük çocuğum 8 aylık. Kendi doğurduğum çocuğu ben tanımıyorum. Bu nasıl bir dünya" diyerek yaşadıkları acıyı anlattı.

Doğu Türkistanlı 6 anne, 2016 yılından beri haber alamadıkları evlatları için seslerini duyurmaya çalışarak "Biz sadece çocuklarımızın sesini duyabilmek istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Diğer biir anne ise yaptığı konuşmada "Gidebildiğimiz her yere gittik. Hala bir sonuç yok. Biz sadece çocuklarımızın seslerini duyabilmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek geldik. Bizim, çocuklarımızın hakkını kim koruyacak? Suçsuz, masum çocuklarımızın sadece sesini duyabilmek için iki senedir mücadele ediyoruz" dedi.

acılı anne anneler uygur türkü doğu türkistanlı doğu türkistan türkü ankara yürüyüş tamamlandı tamamladı istanbul açıklama ulus çocuklarımızı göremiyoruz çin kamp mağdur toplama kampı zulüm eziyet konuşma