Çocukları Yarı Çıplak Halde Topluca Tuvalete Götüren Anaokulu Müdürüne Hapis

TAKİP ET

Özel bir anaokulunda öğrencilere şiddet uygulayan ve öğrencileri yarı çıplak halde tuvalete gitmeye zorlayan müdüre hapis cezası verildi.

2018 yılında Tuzla'da bulunan bir anaokulunda meydana gelen olayda, müdürün çocuklara şiddet uyguladığı ve öğrencileri yarı çıplak halde toplu olarak tuvalete götürdüğü ortaya çıkmıştı. Çocukların ifadeleri üzerine okul müdürü Güler D. hakkında 'kötü muamele' suçundan dava açıldı. 

Davanın görüldüğü Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesinde söz alan mağdur çocuklardan birinin annesi Kader Ç., “Ben bir anne olarak yıllardır acı çekiyorum. Çocuğumda izleri hala devam etmektedir. Çocuğumun geleceği ile oynadılar. Bu suçun cezasız kalmasını istemiyorum. Ben de sanığın her bir mağdur için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın “terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak” suçundan 6 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın suçu birden fazla mağdura karşı farklı tarihte benzer eylemlerle gerçekleştirdiğinin tespiti üzerine mahkeme, cezayı artırarak sanığın 10 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

istanbul tuzla anadokulu müdür şiddet yarı çıplak toplu tuvalet