Çocukların Cinsel İstismara Uğradığı İhbarını Alan Polisler 'Bizim İşimiz Değil' Dedi

TAKİP ET

İstanbul'da dilencilik yapan çocukların kendilerinden büyük olan çocuklar tarafından cinsel istismara uğradığı ihbarını alan polisler ihbarla ilgilenmedi.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Hukuk Koordinatörü avukat Emel Aydoğan, 6 Ağustos'ta bir vatandaştan dilencilik yapan çocuklar arasında cinsel istismar suçu işlendiğine dair ihbar aldı. 

Göztepe Köprüsü yakınlarında her akşam bir grubun toplandığını ve bu grupta büyük olan çocukların küçükleri cinsel ilişkiye zorlayarak görüntü aldığını belirten vatandaşın ihbarı sonrası harekete geçen Aydoğan, vatandaşın ihbarı sonrasında bir polis memuru ile görüştüğünü ancak polisin kendisine, ''Bu olaylarda biz gözlemci olacağız. Çünkü elimizde kamera kaydı bulunmamakta. Şu an bunun için ekibimiz yok. Siz gördükçe çekin. Ayrıca bu iş belediye ve zabıtanın işi'' dediğini ifade etti.

Tepkisi üzerine polisin kendisine, '‘Dilenci oldukları için onlarla belediyeler ilgileniyor. Ama biz o bölgeden geçerken görürsek müdahale ederiz’' dediğini ifade eden Aydoğan, “Polisler duyarlı davranmadı. Bir an önce ekip kurulup, çocuklar kurtarılmalı. Türkiye’de dilenci çocuklara yönelik istismar var. Sistem yüzünden onları koruyamıyoruz. Çocuğun, mülteci, dilenci ya da ne olduğuna bakılmaksızın korunması gerekir” dedi. 

saadet öğretmen çocuk avukat emel aydoğan istismar polis zabıta belediye