Çocukların Kimliğini Belirleyemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Lüks Araç İhalesine Çıktı

TAKİP ET

Türkiye depremin yarattığı yıkımla mücadele ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakanlık makamı ve korumaları için araç kiraladı. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yayınlanan bilgiye göre sözleşmesi 2 Ocak'ta imzalanan ihalenin sonuç ilanı ise depremden yalnızca iki gün sonra 8 Şubat 2023'te yayınlandı.

Türkiye depremin yarattığı yıkımla mücadele ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakanlık makamı ve korumaları için araç kiraladı. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yayınlanan bilgiye göre sözleşmesi 2 Ocak'ta imzalanan ihalenin sonuç ilanı ise depremden yalnızca iki gün sonra 8 Şubat 2023'te yayınlandı. İhaleye tek firma geçerli teklif sundu ve PTT Anadolum Lojistik Şirketi ile 16 milyon 302 bin 252 liralık sözleşme imzalandı.

Kiralanan 23 araç arasında yabancı menşeli lüks makam aracı ve 5 yabancı menşeli koruma aracı da yer aldı. Yabancı menşeli makam aracının, siyah renkli, 2021 model veya üstü, silindir hacmi en az 2900 cc ve motor gücü en az 240 kw olması istendi. Araçta cam filmi var ve 24 saat hizmet verecek. Yabancı menşeli koruma araçlarının özellikleri de şöyle: En az 2020 model, silindir hacmi en az 1968 cc, siyah renkli, motor gücü 176 kw'dan yüksek.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; deprem nedeniyle birçok kamu kurumu ivedi ve zorunlu olmayan ihalelerini iptal etmiş, deprem bölgesindeki çalışmalara yoğunlaşmıştı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendi araç ihtiyacını karşılamak için büyük bir bütçe ayırdı.

Kiralanan lüks araçların fiyatı 16 milyon 302 bin 252 lira. Bu parayla depremzedelere daha fazla yardım yapılabileceği düşünülüyor. Öte yandan, depremzede çocukların kimliklerinin hala belirlenememesi nedeniyle eleştiriler yükseliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altından çıkarılan onlarca çocuğun kimliğinin hala belirlenemediğini açıkladı. Yanık, halihazırda bin 894 sisteme kayıtlı çocuğun bulunduğunu ve bunlardan bin 431'inin ailelerine teslim edildiğini belirtti.

aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bakanlık Derya Yanık deprem depremzede