Çocuklarını Okul Yerine Medreseye Gönderen Mürteci Aile: Başka Aileleri de Teşvik Ediyorlar

TAKİP ET

Mürteci ailenin 9 yaşındaki kız çocuklarını okula göndermek yerine mürteci örgütlerin 'medreselerine' gönderdiği ortaya çıktı. Aynı zamanda mürteci aile, başka aileleri de sosyal medya paylaşımları ile bu 'uygulama' teşvik ediyor.

Sosyal medya uygulaması olan Instragram'da yaptıkları paylaşımlar neticesinde mürteci bir ailenin 9 yaşındaki kız çocuklarını, okula göndermek yerine mürteci örgütlerin sözde 'medreselerine' gönderdikleri çıktı. 

Ayrıca Anayasanın 42. maddesini çiğneyen mürteci ailenin, yine sosyal medya üzerinden başka aileler ile de iletişime geçerek onlarında çocuklarını mürteci örgütlerin medreselerine göndermeye teşvik ettiği görülüyor. 

Çocuklarını modern eğitimden soyutlayan ve irtacai faaliyet yürüten mürteci ailenin paylaşımlarına birçok kullanıcıdan sorular geliyor. Gelen sorular ise şu şekilde:

Mürteci Aileden Açıklama

İrticai faaliyetlerini kendilerince meşru zemine oturtmaya çalışan mürteci aile, sosyal medya üzerinden kendilerine gelen tepki sonrası ise bir açıklama gereğinde bulundu. Yapılan açıklama şu şekilde:

 

mürteci vakıf medrese okul meb irtica