Çok Sayıda Okul 'Program Hazır Değil' Diyerek Öğrencileri Beklemeye Aldı

TAKİP ET

İlkokul ve liselerde yüz yüze eğitim kararının bir anda alınmasının ardından çok sayıda okul eğitime hazırlıksız yakalandı.

Yüz yüze eğitime geçiş sürecindeki plansızlık çok sayıda öğrenciyi mağdur etti. Hazırlıklarını, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlaması yönünde yapan okullar, kabine toplantısı sonrası bir anda tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilmesiyle hazırlıksız yakalandı.

Ara sınıflara okulların açılmasıyla kaso yaşanmaya başladı. Çok sayıda okul ders programlarını tamamlayamadığı için okula gitmeyi bekleyen öğrencileri, “Program hazır değil” diyerek beklemeye aldı. 

Yüz yüze eğitim için 2 Mart’ta okula giden öğrencilerin önemli bir bölümüne, okulları tarafından ders programlarının hazır olmadığı söylendi. Çin Virüsü salgınında düşük ve orta riskli kategoride sınıflandırılan kentlerde yüz yüze eğitime başlaması gereken bazı öğrenciler, “Ders programı hazır değil. Hazır olunca biz size haber vereceğiz” denilerek bekletiliyor. Ani karara rağmen ders programlarını yetiştirmeyi bir şekilde başarabilen bazı okulların hazırladığı programlar ise öğrencileri adeta çileden çıkardı. Gece yarısı, WhatsApp mesajıyla velilere ve öğrencilere bildirilen ders programlarındaki karışıklık tepki çekti. Ne yapacaklarını şaşıran bazı okullar, bir saatlik dersin hemen ardından programa, çevrimiçi ders ekledi. Bu tür bir programa göre öğrencilerin okuldaki derslerinin bitmesinin ardından evlerine uçarak gitmesi gerekiyor.

Yüz yüze eğitimin programlanması sürecindeki karmaşa, sadece bunlarla da bitmedi. 2 Mart’a hazırlıksız yakalanan bazı okul idareleri, okul servislerini ayarlayamadı. Okuluna servisle giden öğrenciler, programdaki aksaklık nedeniyle toplutaşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldı.

1 mart yüz yüze eğitim ilkokul lise hazırlıksız yakalandı hazır değiller mağdur öğrenciler veliler servisler olmadı program hazır değil hazır değil