Çok Sayıda PKK, FETÖ, IŞİD ve DHKP-C Mensubunun Malvarlıkları Donduruldu

TAKİP ET

Terörle mücadeleyi adeta bir seçim vaadine döndüren AKP'nin FETÖ ve PKK elebaşlarının malvarlığını yıllardır dondurmayı aklına dahi getirmemiş olduğu 7 Nisan tarihli Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla ortaya çıktı.

7 Nisan tarihli ve 31447 sayılı Resmi Gazete'de 2021/1 sayılı Malvarlığının Dondurulması Kararı yayımlandı. FETÖ, PKK, IŞİD ve DHKP-C mensubu toplam 377 kişinin malvarlığını dondurma kararının yer aldığı listede dikkat çekici isimler bulunuyor.

İsim isim mensup oldukları terör örgütleri belirtilerek yayımlanan listeler arasında en geniş olanı 205 kişilik FETÖ listesi, müteakiben 86 IŞİD, 77 PKK ve 9 DHKP-C mensubunun da adlarının sıralandığı 3 liste daha bulunuyor.

FETÖ listesinde 63. sırada yer alan isim, eli kanlı terör örgütünün ABD'de yaşayan elebaşı Fetullah Gülen. Aynı listede Akın İpek ve İpek ailesinin diğer mensupları, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi isimler de yer alıyor.

Hükumetin yıllardır sürdürdüğünü iddia ettiği FETÖ ile mücadele kapsamında bu isimlerin malvarlığını daha önce dondurmamış olması akıllarda pek çok soru işaretinin doğmasına neden oldu.

,

Malvarlığı dondurulan Kürtçü teröristlerin listesinde yer alan bazı isimler de akıllarda benzer soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Zira bu isimler, Irak'ın kuzeyini merkez alarak süren bölücü PKK terörüne öncülük eden isimler olarak biliniyor.

O isimlerden bazıları şöyle: 10. sırada adına rastlanılan Cemil Bayık, 12. sıradaki Duran Kalkan ve 41. sıradaki Murat Karayılan.

malvarlığı malvarlığı donduruldu fetullah gülen fetö resmi gazete pkk cemil bayık murat karayılan duran kalkan ekrem dumanlı akın ipek cemil bayık hidayet karaca