Çöp Evde Bulunan 9 Yaşındaki Çocukla İlgili Hastaneden Açıklama

TAKİP ET

Bursa'da çöp evde perişan vaziyette bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A.'nın sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi.

Bursa'da çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocukla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuğun tedavisinin sürdüğünü belirterek "Şu anda huzurlu, keyfi yerinde, iştahı iyi. Bunlar onun için iyi belirtiler. Kan değerleri toparlama eğiliminde ancak hala kalbinde bir miktar gözlemlememiz gereken problemleri var. Hâlâ istediğimiz gibi yürümedi, yatakta şu anda" diye konuştu.


Çöp Evde Kan Donduran Manzara: 1 Yıldır Kilitli Tutulan Çocuk Kurtarıldı


Cem Muhammet A.'nın tedavisinin pediatri, gastroenteroloji, endokrin, çocuk psikiyatristi ve diyetisyenler tarafından sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, çocuğa tüm verileri hesaplanarak uygun bir diyet uygulandığını kaydetti.

"Diğer Çocuklara Göre Durgun"

Çocuğu her gün ziyaret ettiğini ve yakından takip ettiğini belirten Özkan, "Diğer çocuklara göre biraz daha durgun. En azından gözlerinde bir korku yok. Her gittiğimde ilk ona bakıyorum, korku ve endişesi var mı diye. Sosyal hizmetlerden memur arkadaşlarımız da eşlik ediyorlar. Onlar da iletişimde çok iyiler, hoşuma gidiyor. Huzuru, neşesi yerinde. Çok fazla konuşmuyor, biz konuşturmaya çalışıyoruz, güldürmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

"Hiç Okulu, Arkadaşları Olmamış"

Çocuğun şu ana kadar pek oyuncağı olmadığını belirten Özkan, "Yavrucak okul yüzü görmemiş. Sağlığına kavuştuktan sonra okula başlayacak. Kendisine sordum hiç okulu, arkadaşları olmamış" dedi. Birkaç hafta boyunca hastanede tedavi edilecek olan çocuğun sonra bir yıllık bir psikolojik tedavi süreci geçireceğini belirten Özkan, "Bize alıştı, gördüğü zaman mutlu oluyor. Hastanemize geldiğine göre bir tık toparlanma var. Şu an etrafı kalabalık, herkesin ilgisi var ama bunun sonuna kadar devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

çöp ev çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocukla ilgili hastaneden açıklam açıklama cem muhammet a.