Çöp Evde Kan Donduran Manzara: 1 Yıldır Kilitli Tutulan Çocuk Kurtarıldı

TAKİP ET

Bursa'da bir çöp evde bir yıldır odada kilitli tutulan 9 yaşında bir çocuk kurtarıldı.

Nilüfer ilçesi, Görükle Sakarya Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesi sahibi olan Aydın S. 1 Temmuz 2020'de dairesiini Kampuran Pınar A.'ya kiraya verdi.

Aydın S., Kamuran Pınar A.'nın hiç kira ödememesi nedeniyle mahkemeye başvurdu. Bursa 4. İcra Hukuk Mahkemesi önce Kamuran Pınar A.'ya borçlarını ödemesi için tebligat gönderdi, borçların ödenmemesinin ardından tahliye emri verildi.

"Eve Girmeye Kalkmayın Mahkemeye Veririm"

Tahliye eve giden icra memurları, daireye çilingir yardımıyla girdiklerinde evin çöple dolu olduğunu gördüler. Kapının yanında bulunan dolapta "Eve girmeye kalkmayın haneye tecavüzden mahkemeye veririm!" yazısını gören ekipler, duvarlarda ise farklı dillerde yazılan onlarca not kağıdıyla karşılaştı. Evin kapısının kilidini yenisiyle değiştiren ekipler oradan ayrıldı.



Eve gelen Kamuran Pınar A., tahliye kararına uymayarak çilingir çağırdı ve kilidi yeniden değiştirerek eve girdi. Davacı Aydın S.'nin avukatı Batuhan Arısoy'un pencerelerin kapatıldığını ve perdelerin çekildiğini görerek şikayetçi olmasıyla polis ekipleri Kamuran Pınar A.'yı gözaltına aldı.

Belediye Ekipleri Çocuğu Buldu

Evdeki çöplerin temizlenmesi için haber verilen Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalışması yaptıkları sırada kapısı kilitli bir odaya girdiklerinde şoke oldu. Kapıyı kırarak odaya giren ekipler, içeride bir çocukla karşılaştı. Tuvaletini dahi kilitli olduğu odaya yapmak zorunda kalan çocuk sağlık ekipleri tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
(Çocuğun kurtarıldığı anlar)
 

1 Yıldır Odada Kilitli Tutuluyordu

Çocuğun saçları ve tırnaklarının uzadığı, aşırı zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü.



Polis tarafından başlatılan soruşturmada Kamuran Pınar A.'ya ulaşılamazken çocuğun kız kardeşi Yasemin A.'nın oğlu Cem Muhammet A. olduğu tespit edildi. Hastanede tedavi altına alınan Cem Muhammet A. tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Kamuran Pınar A. yakalanırken davacı avukatı Batuhan Arısoy, şu açıklamayı yaptı:

Avukattan Açıklama

"Müvekkilim evini bir öğretmene verdiğini düşünüyordu. Yanında kızıyla beraber gelmiş ve hani oturmak için kiralamışlar. Müvekkilim de öğretmen olduğundan dolayı, anneli kızlı olduğundan dolayı evi kiraya vermiş. Fakat kiralandıktan sonra hiçbir şekilde kiralar ödenmemiş. Müvekkilimin birçok uyarısına rağmen kira ödememekte kiracı direnmiş. Bunun üzerine müvekkilim bize başvurdu. Biz de bu konuyla ilgili icra takibi başlattık ve devamında kiralar ödenmediği takdirde tahliye için icra hukuk mahkemesine başvurduk. Bu arada müvekkilim de tabii irtibat halindeyiz ve evin elektrik ve suyunun kesilmesini sağladık. Yani yaklaşık 7 aydır evde elektrik ve susuz yaşıyorlardı.

Bunun üzerine mahkeme kiracılar için tahliye kararı verdi. Tahliye kararı verdikten sonra karar kesinleşince icra memurlarıyla beraber eve geldik ve çöp ev çıktı. Biz davayı açtıktan sonra apartman sakinlerinden ve çevreden sürekli bize şikayette bulunuyorlardı. Hani ev çok kokuyor. Bir an önce mahkemeden kararı alın gelin, diye. Çünkü yaşanılacak gibi değildi. Bırakın evi, komple binayı koku sarmıştı. Biz de bunun için mahkemeye bildirdik. Bu durumlardan dolayı hızlı bir şekilde tahliye kararı aldık. Tahliye kararı aldık fakat kapıyı açtıktan sonra böyle bir manzarayla karşılaştık."

bursa çöp ev kan donduran manzara 1 yıldır odada kilitli tutulan çocuk kurtarıldı