Çöp Konteynırında Uyuyan Çocuk, Çöplerle Beraber Kamyona Düşünce Öldü

TAKİP ET

Avustralya'da çöp konteynırında uyuyan 3 çocuktan biri çöplerin kamyona boşaltıldığı sırada öldü.

Dün yaşanan olayda Güney Avustralya eyaletine bağlı Port Lincoln kentinde yaşayan 3 çocuk çöp konteynırına girerek uyumaya başladı. 

11, 12 ve 13 yaşlarındaki 3 çocuğu fark etmeyen görevliler çöpü kamyona boşaltmaya başladığı sırada kamyona düşen çocuklardan biri hayatını kaybetti.

İlk çocuk düştükten sonra dışarıya çıkarak görevlileri uyaran diğer çocuk kendisini ve diğer arkadaşını kurtarsa da 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Yetkililer, görevlilerin boşaltma işlemini durdurmada geç kaldığını belirtirken, Güney Avustralya polisi ''Ne yazık ki 13 yaşındaki çocuk ağır şekilde yaralandı ve olay yerinde yaşamını yitirdi… Kamyon şoförünün, gençlerin çöp konteynırında olduğunu fark etmediğini düşünüyoruz'' dedi.

Evsiz Diyemeyiz, Uyuyabilecekleri Yatakları Vardı

Polis müfettişi Paul Bahr, üçlünün 'evsiz' olarak nitelendirilemeyeceğini çünkü 'kalabilecekleri bir yer ve uyuyabilecekleri yatakları' olduğunu belirtti. Hayatta kalan çocukların travma geçirdiğini ve dolayısıyla olayın arka planını öğrenmenin zaman alacağını söyleyen Bahr, "Bu korkunç bir olay" diye ekledi.

Port Lincoln Belediye Başkanı Brad Flaherty, "Çocukların ailelerinin ve halkımızın yaşananlarla başa çıkması çok zor" diye başladığı açıklamasına ''Özellikle kaza sonucu yaşanan ölüm, bizim gibi küçük bir topluluk için korkunç bir şey. Önümüzdeki birkaç haftada bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Öte yandan halkımızın, ailelere destek verdiğinden emin olmamız gerekiyor'' ifadeleriyle devam etti.

avustralya çöp konteynırı uyuyan 3 çocuk öldü kamyon boşalttığı sırada 13 yaş