Çöpçatan Uygulamalarıyla Yaşlı Kadınları Dolandıran Hükümlü Kurbanlarına Nasıl Yaklaştığını Anlattı

TAKİP ET

Jamie, lakaplı adam hapishanede yatarken dolandırdığı kadınları nasıl kandırdığını anlattı.

Henüz 20'li yaşlarda olan Jamie lakaplı adam, başka bir suçtan girdiği hapishanede yatarken kullandığı ''Dolandırıcılık yöntemini'' anlattı.

Sakladığı kaçak cep telefonunu kullanarak çöpçatanlık siteleri indiren adam taktikleri ifşa ederek insanları uyarmak istediğini söyledi. Jamie, kurbanlarının ihbarından sonra hesaplarının bloke edildiğini ama dolandırılıklarından hiç ceza almadığını söylerken, insanlara kendileriyle temas eden ve para isteyen çok daha genç ya da daha yakışıklı erkeklere dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlattı. Şahsen görüşmedikleri kişilere karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen genç adam bunun tehlikeli olabileceğini de ekledi.

Son çarem buydu ve çok kolaydı diyen Jamie, yalnız olduğunu ve diğerlerinden pek ilgi görmediğini düşünen kadınları bularak hedeflerini seçtiğini söyledi. Jamie böyle kadınların bağlantıyı koparmamak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 

Jamie, ''Bir kızdan aldığım en çok para 10 bin sterlindi. Her hafta bana 100, 200 sterlin yolluyordu. Adını unuttum, bunu bir ilişki olarak görmüyordum. Bu bir işti." dedi ve kadınlara nasıl yaklaştığını anlattı: ''Daha yaşlı kadınları tercih edip, çaresizlik arıyordum. Anahtar kelimeler 'Sadece mutluluk istiyorum" veya bunun gibi şeyler olurdu. Başta kendimi ağırdan satardım; yanıt verirse, fotoğraflarıma ilgi gösterdiğini anlardım. Ondan sonra oyunumu oynamaya başlar, 'Seninle çocuğum olsun istiyorum' gibi rüyalar satardım. Bana aşık olana kadar duymak istediği her şeyi söylerdim."

Seçtiği kurbanlara hapiste yattığını aylar sonra söyleyen Jamie, trafik cezası nedeniyle yattığını söyleyip parça parça paralar aldığını itiraf etti. Dolandırıcılığı kendi fotoğraflarını kullanarak yaptığını söyleyen Jamie, çekici olduğunu ve kadınların ondan etkilendiğini belirtti.

İngiltere'de Çöpçatan Sitelerindeki Dolandırıcılık Rekor Düzeyde

İngiltere'de 2020'de yaklaşık 7 bin sözde aşk dolandırıcılığı ihbarı yapıldı. Kurbanlar geçen yıl bu yöntemle neredeyse 70 milyon sterlin kaybetti. Bankacılık birliği UK Finance, koronavirüs salgını döneminde aşk dolandırıcılığıyla ilgili para transferlerinin yüzde 20 arttığını belirtti.

 

 

 

 

 

jamie dolandırıcı hapishane yaşlı kadın