Çorlu Tren Katliamı Davası Ertelendi

TAKİP ET

Çorlu tren katliamı davasının 7. duruşması görüldü. Dava, 9 Eylül tarihine ertelendi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin açılan davanın 7'nci duruşması, saat 10:30'da başladı. Mahkeme tarafından asil bilirkişi raporu ve ardından ek rapor okundu. Bilirkişi raporlarının okunmasının ardından ara karar öncesi usule dair söz hakları sanık müdafilere soruldu.

TCDD'nin mahkemeye sunduğu delillere mağdur avukatları itiraz etti. Mahkemede ne sanık ne de tanık olarak bulunmayan TCDD'nin delilleri, mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Mağdur yakınlarına söz veren mahkeme, müdafileri dinledi. 

Mahkemede projeksiyonla yansıtılan görsellerde kazanın önlenebileceği ve büyük bir kusur oluştuğu vurgulandı. Katliamda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in dedesi Mehmet Öz, "Adalet yerini bulsun yeter ki kıyamet kopsun. Sağımda Atatürk, solumda Türk Bayrağı, karşımda Devlet'i görüyorum. Ben torunumu kaybettim. Devlet olarak sizden gerçekleri ortaya çıkarmanızı istiyorum" diyerek tepkisini gösterdi.

Ek raporda sanıklarla ilgili kusur tespiti yapılamadığı belirtildiğinden, mevcut heyete iş güvenliği uzmanı ve hukukçu dahil edilerek yeniden rapor hazırlanmasına ve mahkeme kayıtlarının ihbar olarak kabul edilmesine karar verildi.

Mağdur avukatlarının mahkemeye sunduğu, kazada kusurlu olduğu düşünülen yetkililerin  mahkemeye getirilmesi mahkemeyi aşacağı düşünüldüğü için bu isimlere suç duyurusunda bulunulmasına, tren kazasının diğer faillerin tespiti için yürüttüğü soruşturmasının neticelenmesinin beklenmesine karar verildi. Çorlu Tren Katliamı davası 9 Eylül 2021 tarihine ertelendi.

 

çorlu tren kaza katliam dava mahkeme ertelendi