Çorlu Tren Kazasında Yakınlarını Kaybeden Aileler: Sorumlu Bakan Hesap Vermek Yerine Terfi Etti

TAKİP ET

Corlu'daki tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler sorumluların hesap vermesi bir yana terfi ettirilmesinden yakındı.

Çorlu'da meydana gelen tren kazasında yakınlarını kaybeden vatandaşlar sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilmesine tepki gösterdi. Aileler tarafından yapılan açıklamada, “Sözde yenileme çalışması yaptırdığı Trakya Demiryolları hattında, Çorlu’da 25 canımız katledildi… Hesap vermek bir yana şefinden, müdürüne, Genel Müd. Yardımcısından bakanına (Lütfi Elvan) hepsi terfi etti” ifadeleri kullanıldı.

Çorlu'daki tren kazasında yaralanan ve yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından yönetilen sosyal medya hesabında, Elvan’ın bakanlık yaptığı döneme dikkat çekilerek, “2013 – 2015 yılları arasında Ulaştırma Bakanıydı. Sözde yenileme çalışması yaptırdığı Trakya Demiryolları hattında, Çorlu’da 25 canımız katledildi… Hesap vermek bir yana şefinden, müdürüne, Genel Müd. Yardımcısından bakanına hepsi terfi etti” denildi.

26 Aralık 2013’te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanan Elvan, 2015 yılı Mart ayına kadar görev yapmıştı.

Lütfi Elvan Çorlu Tren Kazası ulaştırma bakan hazine sorumlu