Çorum Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner: Türkiye, Şu Anda İşgal Ediliyor, Ülkemde Afgan ve Suriyeli İstemiyorum

TAKİP ET

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Türkiye'ye akın akın gelen Afganlıların ülkeye işgal amaçlı sokulduğunu söyledi.

İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Türkiye'ye yönelik Afgan ve Suriyeli göçünü değerlendirdi. 

Şahiner, “Bunların hepsi askerlik çağında gençler. Allah aşkına bunlar sözde zulümden kaçarak ülkeye sığınırken, aynı ülkede çocuk, kadın, yaşlı kimse yok mu? Sadece zulüm bu kilometrelerce yolu kat ederek İran’ı da aşıp Türkiye’ye giren bu istilacılara mı yapılıyor?
Sınır ülkenin namusudur.  Bugün ülkemizin sınırları resmen kevgire dönmüştür.  Giren çıkan belli değil. Resmen içerden yardım alarak sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak giren bu istilacılar vatanı işgal planlarının bir parçasıdır” dedi.

Şahiner, “Her geçen gün planlı olarak ülkemize giriş yapan bu istilacıların geliş amacı, zulümden kaçıp kurtulmak değil planlı bir sürecin şu anda pasif olan ama zamanı gelince aktifleştirilecek piyonlarıdır. Türkiye, şu anda işgal ediliyor. Buna müsaade eden herkes vatan hainidir” ifadelerini kullandı.

Şahiner, “Benim ülkemde, benim vatandaşımdan daha rahat yaşamalarını kabullenemiyorum. Sungurlu’dan AKP’lilere sesleniyorum. Bu milletin kaderi ve genleri ile yeterince oynadınız, daha fazla oynamayın. Suriyeli sığınmacılar konusunda yapılan yanlış Afganlar için yapılmamalı. Bu yüzden lafla peynir gemisi yürütmek yerine hemen bu konuda etkili tedbirler alınmalıdır." dedi.

Afganlar çorum sungurlu belediye başkanı türkiye işgal ediliyor