Çorum Valisi, Mürteci Teali İslam Cemiyeti'nin Lideri Olan İngiliz Uşağı İskilipli Atıf'ı Andı

TAKİP ET

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Milli Mücadele karşıtı mürteci Teali İslam Cemiyeti'nin başkanlığını yapan, Büyük Türk Başbuğu Atatürk'e ve Kuvayı Milliyecilere 'asi' diyen ve 'vatana ihanet' suçundan idam edilen İngiliz Uşağı İskilipli Atıf'ın anma programına katıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Milli Mücadele karşıtı mürteci Teali İslam Cemiyeti’nin başkanlığını yapan, Büyük Türk Başbuğu Atatürk’e ve Kuvayı Milliyecilere “asi” diyen ve “vatana ihanet” suçundan idam edilen İngiliz Uşağı İskilipli Atıf'ın anma programına katıldı. 

Dün gerçekleşen anma programına 'Devletin Valisi' Mustafa Çiftçi'nin yanı sıra, AKp Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, HÜDAPAR Bölge Koordinatörü Ihsan Özdemir, Tokat İl Başkanı Mahmut Kaya, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek ile aile yakınları da katıldı. 

Atatürk'ün Kurdurduğu Anadolu Ajansı'ndan İngiliz Uşağı Atıf İçin Propaganda

Anadolu Ajansı'ndan Şaban Balcı, haberinde Cumhuriyet düşmanı Atıf için "İskilipli Atıf Hoca" ifadesini kullanırken, mürtecilerin anma propgramında dua etmesini de "yâd edildi" olarak verdi. 

İngiliz Uşağı Atıf'ın yeğeni Ahmet Faruk İmal'ın akrabasını aklamasına da haberinde yer veren Anadolu Ajansı, İmal'ın Atıf'ın "aslında kitap yazdığı için asıldığını" söylediği sözleri de haberine ekledi.

Anadolu Ajansı iskilipli atıf çorum valisi mustafa çiftçi