Çorum'da Bitcoin ile Çay Satıyorlar

TAKİP ET

Çorum'da bir çay ocağı, sanal para birimi Bitcoin ile çay satmaya başladı. İşletme sahiplerinden Kerem Kutay Yıldırım, bu uygulamayı haftalık ve aylık ödeme yapan esnaf için getirdiklerini söyledi.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre kullanımı günden güne yaygınlaşan ve böylece insanların da kazanç elde ettiği bir yatırım aracı hâline gelen sanal para, diğer bir deyişle kripto para karşılığında artık telefondan televizyona, beyaz eşyadan mobilyaya birçok ürün satılıyor. Çorum'un merkezindeki Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kırmızı Şimşekler Çay Evi de sanal para birimi Bitcoin ile çay satmaya başladı.

İşletme sahiplerinden Kerem Kutay Yıldırım, Çorum’da bir yeniliği hayata geçirme kararı alarak nakit ödemelerin yanı sıra kredi kartıyla yapılan ödemelere bir de sanal para ile ödeme seçeneğini eklediklerini söyledi. Yıldırım, bu uygulamanın işletmelerinde birkaç çay içen müşterileri için uygun olmadığını belirterek asıl hedeflerinin içtikleri çayların parasını haftalık ve aylık olarak ödeyen esnaf olduğunu vurguladı. Bu bağlamda isteyen müşterilerin, mobil uygulama ile ödeme yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bitcoin ile çay ücreti ödemelerinin nasıl yapıldığı hakkında da bilgiler veren işletmeci Yıldırım, müşterilerin içtikleri çay ücreti kadar sanal parayı seçtiklerini ve ardından da mobil uygulama ile kendi hesaplarından işletme hesabına aktarım yaptıklarını ifade etti. Yaklaşık bir dakika süren bu işlemin ardından her iki tarafa da ödemenin gerçekleştiğine dair mesaj geldiğini anlatan Yıldırım, şu anda pek yaygın olmayan sanal para ile ödeme uygulamasını Çorum’da ilk defa kendilerinin başlattığını belirtti.

Bir Bitcoin'in değeri şu anda 58 bin 983 Amerikan Doları yani yaklaşık 486 bin 609 Türk Lirası seviyesinde.

Çorum Bitcoin Bitcoin ile çay Kırmızı Şimşekler Çay Evi