Cosa Nostra'nın Elebaşı Messina Denaro Yakalandı

TAKİP ET

Dünyanın en azılı suç örgütleri arasındaki İtalya'daki Cosa Nostra örgütünün elebaşı Matteo Messina Denaro'nun tutuklandığı açıklandı.

İtalya'nın en çok aranan mafya babası Matteo Messina Denaro Sicilya'da tutuklandı. 

Dünyanın en azılı suç örgütlerinden birisi olan Cosa Nostra'nın elebaşı Matteo Messina Denaro'nun 30 yıldır bilinen bir fotoğrafı yoktu. 

Denaro'nun Sicilya'nın başkenti Palermo'daki özel bir klinikte gözaltına alındığı bildirildi. İtalyan medyasına yansıyan habere göre Denaro jandarma güçlerinde tutuklanıp gizli bir lokasyona götürüldü. Sağlık problemleri olan mafya liderinin tedavi altına alındığı açıklandı. 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, silahlı kuvvetlere "mafya suç örgütünün en önemli üyesini" tutuklama çalışmaları için teşekkür ederek, "Bu, devlet için büyük bir zaferdir" dedi.

Denaro'nun suçları arasında 1992'de mafya karşıtı savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino'nun öldürülmesi, 1993'te Milano, Floransa ve Roma'daki ölümcül bombalı saldırılar ve devlet tanığı olan bir mafyanın 11 yaşındaki oğlunun kaçırılması, işkence edilmesi ve öldürülmesi yer alıyor. 

 

matteo messina denaro cosa nostra italya italyan mafyası