Covid-19 Hollanda'nın Eğlence Sektörüne Yeniden Darbe Vurdu

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirlerini gevşeten Hollanda, artan vakalar sonrasında eğlence sektörüne yeniden kısıtlama getirme kararı aldı.

Koronavirüs kısıtlamalarında gevşemeye giderek 26 Haziran'da disko ve gece kulüplerini açan Hollanda'ya 'artan vaka darbesi' geldi. Eğlence sektöründe alınan önlemlerin kaldırılması özellikle genç nüfusta görülen Covid-19 vakalarını artırınca Hollanda 10 Temmuz'dan itibaren yeniden mekanları kapatma kararı aldı.

Hollanda'nın yeni tedbirlerine göre; restoran, kafe ve barlar da gece 00:00'dan sabah 06:00'ya kadar kapalı olacak. Bu mekanlarda müşteriler arasında 1.5 metre mesafe olması ve müşterilerin sabit oturması zorunlu kılınacak.

''Türkiye'yi Kıskanıyorlar''

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de uygulamaya koyduğu 'gece yarısından sonra müzik yasağı' Hollanda'da da uygulamaya konulacak. Yapılan yeni düzenlemeye göre, yiyecek içecek ve konaklama sektöründe gece yarısından itibaren canlı müzik yasaklanacak.

Mağaza, müze ve fuar alanları gibi yerlerde ise, 5 metrekareye sadece 1 ziyaretçiye izin verilecek.

Kültür sanat etkinlikliklerine katılmak isteyen vatandaşlar sabit kalmak zorunda olacak.

13 Ağustos'a kadar yürülükte olacak önlemleri açıklayan Başbakan Rutte, "Eğlenceli değil ama gerekli" ifadelerini kullandı.

hollanda kısıtlama kapanma eğlence sektörü koronavirüs covid-19 gece yarısı müzik yasağı