Covid-19'un Çin'de Üretilen Biyolojik Silahın Kontrolden Çıkmasıyla Yayıldığı Anlaşıldı

TAKİP ET

Covid-19'un ilk kez Çin'de bir biyolojik silah olarak üretilen koronavirüs türünün ihmal sonucu bilim insanlarına bulaşmasıyla yayıldığı ve kısa sürede kontrolden çıktığı anlaşıldı.

Dünyanın ilk gazetelerinden biri olan ve yayım hayatına hâlâ devam eden ünlü The Times gazetesi araştırmacıları, Covid-19'un izini sürdü ve başından bu yana konuşulan iddiaları doğrular nitelikte sonuçlara ulaştı.

Covid-19'un ilk kez Çin'de bir biyolojik silah olarak üretilen koronavirüs türünün ihmal sonucu bilim insanlarına bulaşmasıyla yayıldığı ve kısa sürede kontrolden çıktığı anlaşıldı.

İşte, 6 adımda Çin Virüsü'nün hikâyesi:

1. Amerikan fonuyla desteklenen Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 2012'de Çin'in güneyindeki bir yarasa mağarasında Sars'a çok benzeyen virüsler buldular.

2. Önümüzdeki üç yıl boyunca aynı bilim insanı ekibi, Çin'in güneyinde işçilerin öldüğü bir madende Covid-19'a benzer dokuz koronavirüs keşfetti. Amerikalılara söylenmedi.

3. Koronavirüsler laboratuvara götürülüyor. ABD'li araştırmacılar, Çin ordusunun onları bir biyolojik silaha dönüştürmek istediğine inanıyor.

4. Ekip, Amerikalılardan öğrendikleri tekniklerle, insan benzeri akciğerlere sahip albino farelere, 2012'de bulunan mağara patojenlerinden yaratılan mutant bir virüsü bulaştırıyor. Virüs, farelerin yüzde 75'ini öldürüyor. Amerikalılara ölümler söylenmiyor.

5. 2019 yılında Wuhanlı bilim insanlarının koronavirüsler üzerinde benzer tehlikeli deneyler yaptıkları iddia ediliyor. Amaçları onları insanlara daha bulaşıcı hale getirmekti. ABD'li araştırmacılar, bunun muhtemelen Covid-19 virüsünün oluşmasına yol açmış olduğuna inanıyor.

6. Kasım 2019'da Wuhan laboratuvarında deneyler üzerinde çalışan üç bilim insanının koronavirüs semptomları nedeniyle ciddi şekilde hastalandığı ve yakınlarından birinin öldüğü iddia ediliyor. Aralık ayı sonunda Wuhan'da onlarca Covid-19 vakası görülüyor.

Araştırmayı gerçekleştiren The Times ekibinin yayınladığı sonuçlara buradan ulaşılabilir.

çin virüsü koronavirüs wuhan covid-19 korona virüsü korona