Çözüm Sürecinde 'Apo'yla, Kandil'le Görüşebilir' Diyen Destici Paylaşımının Sahte Olduğunu İddia Etti

TAKİP ET

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin çözüm süreci sırasında Kürtçü terör örgütü PKK'yı destekleyen açıklamaları yeniden gündem oldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin çözüm süreci sırasında Kürtçü terör örgütü PKK'yı destekleyen açıklamaları yeniden gündem oldu. Sosyal medya üzerinden 2012 yılında yaptığı paylaşımda Destici şu ifadeleri kullanmıştı:

"Analar, babalar ağlamasın diye özerikliği kabul edebiliriz; onun için Oslo'ya, Apo'yla ve Kandil'le görüşmeye devam." 

Destici hafta sonu yaptığı paylaşıma gelen tepkilerden sonra gündeme gelen bu eski paylaşımını sildi. 

Destici, söz konusu tweetin sahte olduğunu iddia etti.

Ne Olmuştu?

Mustafa Destici, Pençe Kilit bölgesinde 9 askerimizin şehit olmasının ardından sosyal medya hesabından "Terörün tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele edilmelidir" diyerek tartışma yaratan bir paylaşımda bulunmuştu. Paylaşımda Destici, CHP, İYİ Parti, TİP, Zafer Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi gibi muhalefet partilerinin logolarının bulunduğu bir görsel paylaşarak partileri Kürtçü terörle bir tutmuş ve hedef göstermişti. Destici'nin bu paylaşımına tepkiler gecikmemişti.

Tepkilerin ardından Destici, bir paylaşımda daha bulunmuştu. Destici o paylaşımında şunları söyledi:

"Yarası olan gocunur demişler. Allah aşkına bu paylaşımımda herhangi bir partiye hakaret ya da PKK'nın siyasi şubesi olan partiler hariç hiçbirine terör örgütü ile iltisaklı olduklarına dair itham var mı?

Sadece 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde aynı CB adayını desteklemiştiniz diyorum. Meclisin muhalefet kulisinde terör örgütünün sözde milletvekilleri ile çaylı kahveli sohbetler etmeyi kendilerine yakıştıranlar, bugün bana seviyesizce hakaret etmeyi bıraksınlar da yalansa onu söylesinler. Doğru ise de milletten özür dileyip siyasi bölücülerle muhabbeti ve işbirliğini terketsinler. Aşağıdaki twiti de sakince bir kez daha okumalarını tavsiye ediyorum."

mustafa destici bbp genel başkanı