Çubarov'dan Ruslara 'Ben İşgalci Değilim Kampanyası' Çağrısı

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya vatandaşlarına 'Ben işgalci değilim' etiketiyle video paylaşma çağrısında bulundu.

Ünlü Rus gazeteci Olga Bıçkova, bir radyo programında dinleyilerinden birisinin Kırım ile ilgili sorduğu soruyu cevaplarken "İşgal başladığından beri Kırım'a tatil amacıyla gitmedim. Kırım malı satın almadım. Ben işgalci değilim" ifadelerini kullandı.

Rus gazetecinin söz konusu açıklamasını değerlendiren ve kendisine teşekkür eden Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, "Ben İşgalci değilim… Sadece bir cümle, tek bir kişide yoğunlaşan haysiyet, onur ve cesareti yansıtıyor" şeklinde konuştu.

Bir grup rejim muhalifinin 25 Ağustos 1968 tarihinde Kızıl Meydan'da SSCB ordusunun Çekoslavakya'ya girmesine karşı protesto düzenlediğini hatırlatan Çubarov, "Daha sonra Václav Havel’in (Çek yazar, insan hakları savunucusu, rejim muhalifi, Çekoslovakya’nın son ve Çek Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı) de belirttiği gibi ‘Çekoslovakya vatandaşları için bu insanlar, yönetimi egemen bir devlete ve müttefike alçakça askeri saldırıda bulunmaktan çekinmeyen Sovyetler Birliği’nin vicdanı haline geldi" dedi.

Rus Vatandaşlarına Çağrı

Rusya vatandaşlarından günümüz Rusyası'nın vicdanı olmalarını isteyen Çubarov, Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesini desteklemediklerini belirten kısa bir video çekerek sosyal medya hesaplarından "Ben işgalci değilim" etiketiyle paylaşmalarını rica etti.

Çubarov, konuyla ilgili "Bugünün Rusya Federasyonu vatandaşlarını, kendilerini Rusya’nın Kırım’ı işgalinden alenen ayırarak, Rus toplumunun vicdanı olmaya çağırıyorum. ‘Kırım’a tatile gitmeyeceğim. Kırım malı satın almıyorum. Ben işgalci değilim’ kelimelerinin mutlaka yer alacağı kısa bir video çekin ve bunu Facebook sayfanızda #Benişgalcideğilim (# ЯНеОккуант) etiketiyle paylaşın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: QHA

refat çubarov kırım tatar milli meclisi başkanı açıklama rusya rusya vatandaşları çağrı ben işgalci değilim video kısa video istedi etiketiyle rus gazeteci radyo programı sözler