Cübbeli Ahmet Bile İsyan Etti: Ben Atatürk Dönemi Diyanet'ini İstiyorum

TAKİP ET

Kamuoyu tarafından "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmtu Ünlü, "Atatürk dönemi Diyanet'ini istiyorum" dedi.

Türkiye'de iktidara yakın bazı kesimlerin mürteciliğinin geldiği boyut, mürteciliğin merkezi ve kaynağı olan tarikatları bile rahatsız eder oldu. Bu rahatsızlığı dile getirenlerden birisi de kamuoyu tarafından "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü oldu. 


"Atatürk Dönemi Diyanet'ini İstiyorum"


Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre Cübbeli Ahmet, "Bir zamanlar Atatürk'ü savunduğum için de hedef olmuştum. Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?”  diye konuştu.

Ahmet Mahmut Ünlü, ekonomist olduğu iddiasındaki AKP'li Cumhurbaşkanı'nın "Nas" açıklamasına tepki gösterdikten sonra bir başka mürteci olan Yeni Akit'in Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu tarafından “Biz şu an haram hayatı tercih edip, ondan uzaklaşmak için hiçbir gayret göstermeyelim mi? Öyle ya sizin çözümünüz ne?” sözleriyle hedef alınmıştı. 


"Hataları Dile Getirdiğim İçin Beni Hedef Alıyorlar"


Bu açıklamayı hatırlatan Cübbeli Ahmet, “Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı? Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar” ifadelerini kullandı.


"Tarikatları, Cemaatleri Savunamaz Oldum"


Bağlı bulunduğu İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, “İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” dedi.

 

cübbeli ahmet ahmet mahmut ünlü tarikat yeni şafak fetö atatürk diyanet