Cübbeli, Ahmet Hakan'a 'AKP Parlamenter Sisteme Döner mi?' Diye Sormuş

TAKİP ET

Ahmet Hakan köşesinde parlamenter sistemle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşesinde yayımladığı yazısında halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü konuk ettiği programı hatırlattı.

Tarafsız Bölge programında reklam arasına gidildiğinde Cübbeli'nin siyasete daldığını belirten Hakan, "Bana, 'AK Parti, parlamenter sisteme döner mi?' diye sordu. Bütün gece sınava çalıştığı halde hiç beklemediği yerden gelen soruyla afallamış öğrencilere özgü bir şaşkınlıkla kekeledim: 'Sanmam... Gündemde değil... Olmaz öyle şey... Kem... Küm...' Benim kem küm etmemle zerre ilgilenmedi Cübbeli. Ve hemen kendi görüşünü söyledi: 'AK Parti, parlamenter sisteme dönerse iktidarı hiç kaybetmez. Durumu riske atmak istemiyorsa yapması gereken şey parlamenter sisteme dönmektir'" ifadelerini kullandı.

Rauf Tamer'in dünkü yazısında kullandığı "Erdoğan, yüzde 50 artı 1 barajıyla zor yolu seçmiştir. Halbuki öbür sistemde iktidara gelebilmek için birinci parti olmak yetiyor. En azından koalisyon ortağı. Erdoğan şimdi çıkıp şakacıktan bile dese ki ‘Parlamenter sisteme dönme kararı aldım, yarından tezi yok...’ Kim bilir ortalık nasıl karışır? İttifak dahil her şey tarumar olur" ifadelerini hatırlatan Ahmet Hakan, Erdoğan'ın parlamenter sisteme dönme planını açıklaması halinde muhalefeti zor duruma sokacağını iddia etti.

Erdoğan'ın parlamenter sisteme dönüleceğini açıklaması halinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın denklemden çıkacağını belirten Hakan, Kılıçdaroğlu'nun birinci parti olabilmek için partisinin oylarını artırması gerektiğini düşünerek umutsuzluğa kapılacağını ve Meral Akşener'in "Ben başbakan yardımcısı olacağım" demeye başlayacağını ileri sürdü.

Cübbeli Ahmet Hakan'a AKP Parlamenter Sisteme Döner mi? Diye Sormuş