'Evliyalar Gazze'ye İndi' Dediği İddia Edilen Cübbeli Ahmet'in Avukatından Yalanlama

TAKİP ET

Ahmet Mahmut Ünlü, Filistin'e destek amacı ile sosyal medya hesabından zikir paylaşımı yaparken aynı zamanda da İsrail'e beddua etti. Ünlü'nün sarf ettiği iddia edilen 'Evliyalarımız Gazze'ye indi.' sözü ise TamgaTürk'e konuşan HAYDER tarafından yalanlandı.

Cübbeli Ahmet ismi ile bilinen mürteci Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Filistinli müslümanlara destek olunması için zikirler paylaştı. 

Ünlü, paylaştığı zikirlerin yanı sıra açıklamasının son kısmında ise İsrail'e beddua etti. 

''Filistin’deki Müslümanların kurtuluşu için hepimiz, Üstâdımız Mahmûd Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri’nin tavsiye ettiği şu zikri okuyalım.

Üstâdımız Mahmûd Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri, Müslümanların dara düştüğü böyle zor zamanlarda 450 kere “Hasbünallâhu ve ni’me’l-vekîl” zikrinin okunmasını tavsiye eder, kendi de bu şekilde kıraat ederdi.

Filistin’deki Müslümanlara yardım etmek için elimizden hiçbir şeyin gelmediği şu dönemde en azından “Müslümanlar tek vücut gibidir.” Hadîs-i Şerîfi mûcebince onların derdi ile dertlenerek ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekîldir.” mânâsını şuurlu bir şekilde tefekkür ederek fırsat bulduğumuz sürece arada dünyâ kelâmı konuşmadan ve sayıyı muhâfaza ederek 450 kere “Hasbünallâhu ve ni’me’l-vekîl” zikrini okumaya devâm edelim.

Allâh-u Te’âlâ en yakın zamanda Filistin'deki Müslümanlara Nusretler, zaferler ve fetihler ihsân eylesin ve işgalci Siyonist Yahûdîleri “el-Kahhâr” ism-i şerîfiyle kahr-u perişân eylesin! Âmîn!''

 

'Evliyalar Gazze'ye İndi' Sözleri Yalanlandı

 Sosyal medyada paylaşılan ve Ahmet Mahmut Ünlü tarafından söylendiği iddia edilen ''Evliyalarımız Gazze'ye indi.'' sözleri, TamgaTürk'e konuşan Hoca Ahmet Yesevi Derneği (HAYDER) tarafından yalanlandı. Bu sözlerin Ünlü'ye ait olmadığı ve kendisi tarafından söylenmediği belirtildi.

TamgaTürk'e açıklama yapan ve kamuoyunca "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatı Yasin Demirtaş, "Evliyalarımız Gazze'ye indi" sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Sosyal medyada çeşitli sayfalarda yayılan "Evliyalar Gazze'ye indi" sözlerinin Ahmet Mahmut Ünlü'ye ait olduğu iddia edilmiştir. Ancak "Evliyalar Gazze'ye indi" sözleri Hoca Ahmet Yesevi Derneği Onursal Başkanı Ahmet Mahmut Ünlü'ye ait değildir. Kendisinin bu yönde bir açıklaması olmamıştır. Filistin davasına verilen desteği tahfif için ortaya atılan bu asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur"

cübbeli ahmet filistin ahmet mahmut ünlü gazze israil