Cübbeli Amiralin, Terörist Başı Fetullah Gülen'e Mesaj Verdiği İddiası

TAKİP ET

Cübbeli amiralin, askerî üniformasının üstüne "cübbe" giyerek terörist başı alçak Fetullah Gülen'e göz kırptığı iddia edildi.

OdaTV'nin haberine göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir amiralin, üniformasının üstüne "cübbe" giyerek tarikat evinde fotoğraf çektirmesine ilişkin önemli bir ayrıntı tespit edildi. Askerî çevreler, bu ayrıntıya binaen "Amiral bu davranışıyla 'Fetullah Gülen’e mi mesaj' veriyor sorusunu akıllara getirdi" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen’in hayatını anlattığı "Küçük Dünyam" adlı kitapta alçak Fetullah, İskenderun’da askerliğini yaparken askerî kıyafetinin üstüne bir cübbe giyerek camide yasa dışı şekilde vaaz verdiğini anlatıyormuş.

Terörist başı Gülen, bu olayı şöyle anlatmış: "İskenderun Merkez Caminde vaaz etmeye başladım. O dönemlerde pek vaaz eden de yoktu, Tümende beni arkadan koruyup kollayanlar da vardı. Askerî elbisenin üzerine cübbe giyilmezken ben böyle bir kıyafetle vaaz ediyordum."

DOSYASINDA FETULLAHÇILIK VAR

Ayrıca yine OdaTV'deki bir habere göre cübbeli amiral, askerî lisede eğitim görürken (1983-1987 arasında) Fetullahçılık soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılmış..

İddiaya göre cübbeli amiral, Deniz Lisesi'ndeyken hafta sonları yakın akrabalarının yanına gidemeyen öğrencilerden olduğu için okulda vakit geçiriyor. Bu sırada Fetullahçı öğrenciler tarafından düzenlenen pikniklere katılıyor. O dönem, okul yönetimi bu piknikleri öğreniyor. Ardından da piknikleri düzenleyen ve katılan öğrencilerle ilgili kapsamlı bir idarî soruşturma başlatıyor. Yapılan soruşturma sonunda da bu durum bazı öğrencilerin disiplin notlarına yansıyor. Okul yönetiminin soruşturduğu öğrenciler arasında cübbeli amiral de var. Ancak soruşturma sonunda cübbeli amirale ne ceza veriliyor ne de disiplin notu düşürülüyor. Yine de bu soruşturmayla ilgili evrak, öğrencilerin dosyasında yer alıyor.

Cübbeli Amiral Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ Fetullah Gülen Tarikat Tarikat evi Tarikatçı Amiral Fetullah Gülen Küçük Dünyam Askeri üniforma Askeri kıyafet Fetullahçılar Fetullahçılık Odatv