Cübbeli, Atatürk'ün Arkasına Sığınıp Mezhepçilik Yapmaya Başladı

TAKİP ET

Mürteci açıklamalarıyla bilinen Cübbeli Ahmet, Büyük Atatürk'ün arkasına sığınarak mezhepçilik yapmaya başladı.

Cübbeli Ahmet bir videosunu sosyal medya hesabından "Atatürk Diyanete Niçin Maturidi Hanefi Şartını Koydu? Şimdi Daha İyi Anlaşılıyor. Şuan ki Üst Kurulda Çok Mezhepsizler Var!" başlığıyla paylaştı.

"Ağacının yaprağının tozunu alma zamanı değil, kökü muhafazaya alma zamanı. Kök gidiyor" diyen Cübbeli Ahmet, gençler arasında 400 binden fazla ateist-deist olduğunu söyledi. 

Bu ateist-deist gençlerin yüzde 70'inin dindar ailelerin çocukları olduğunu belirten Cübbeli, "Bunlar çünkü çocuklarını hep imam hatibe, ilahiyata vermişler" dedi.

Atatürk'ün Arkasına Sığındı

Büyük Atatürk'ün Diyanet'e Maturidi-Hanefilik şartı getirdiğini söyleyen Cübbeli, "Dindarlığından mı? Değil. Ama devlet adamı olarak 'Bu devleti bölerler, vatanı bölerler' diye, o kendi itikadıyla alakalı olmasa bile burada Maturidi-Hanefi devam edecek diyor. Selçuklu'dan beri, Türk devletinin bin senelik şeyi" dedi.

Atatürk'ün Elmalılı Hamdi Yazır'a tefsir yazdırdığını hatırlatan Cübbeli, Yazır'ın da Maturidi-Hanefi esaslara dayanarak tefsiri hazırladığını söyledi.

"Milletin Bölünmesine Yardım Edersin"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sadece sünni 4 mezhebe hizmet edecek yayınlar yapabileceğini öne süren Cübbeli, bu tür faaliyetlerin milleti bozacağını ve dış güçlere hizmet etmek anlamına geleceğini söyledi:

"Dış güçlere hizmet edersin ve milletin bölünmesine yardım edersin. Zaten FETÖ projeleri, ondan evvel gelenler, bu Diyanet..."

cübbeli atatürk arkasına sığınıp mezhepçilik başladı sünni maturidi