Cübbeli'den Sert Açıklamalar: Kaseti Çıkarmayan Melundur

TAKİP ET

Cübbeli kendisine yönelik şantaja cevap verdi.

Bir süre önce ölen Mahmut Ustaosmanoğlu'nun elebaşı olduğu İsmailağa cemaati bölünmeye gidiyor. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından cemaatin kamuoyunda yaygın biçimde tanınan yüzü Cübbeli Ahmet, protokolde 4. safa itilmiş ve cenazenin ardından "Mahmut Efendi'nin cenazesine su bile döktürmediler" demişti.

'Cübbeli' Ahmet, Tarikat Elebaşının Cenazesine Dair Konuştu: Cenazeye Su Bile Döktürmediler


Dün ise Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, yayımladığı bir videoyla Cübbeli Ahmet'e sert sözler söyledi ve "Erkeksen şeyhliğini ilan et. Et de kasetlerini patlatalım" tehdidinde bulundu.

Cübbeli'ye İsmailağa'dan Tehdit: Şeyhliğini İlan Et de Kasetlerini Patlatalım!

İBDA/C'den Hapis Yatmış

Gazeteci İsmail Saymaz, Saadettin Ustaosmanoğlu'nun İBDA/C bağlantılı olduğunu, 1999-2005 yılları arasında bu nedenle hapis yattığını ve halen aynı çizgideki Kökler Derneği'nde faaliyet gösterdiğini yazdı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu'nun cenazede açıkladığı yeni elebaşı Hasan Kılıç'ı yalnızca Ahmet Ustaosmanoğlu'nun yönettiği İsmailağa Vakfı destekliyor. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun bacanağı Muhammed Keskin'in Marifet Derneği ise Kılıç'a biat etmedi. Cübbeli Ahmet ise Ahmet Ustaosmanoğlu'nun Hasan Kılıç'ı yerine bıraktığı iddiasını reddetti. Cübbeli'nin yakında yolunu ayırabileceğini belirten Saymaz, "İBDA/C'liler Çarşamba'da ilk kez bomba patlatmıyor. Fakat bu kez bütün İsmailağa'yı vurdular" dedi.

"İsmailağa Adına Konuşmuyor"

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Cübbeli Ahmet, Saadettin Ustaosmanoğlu'nun İsmailağa adına konuşmadığını ancak sessiz kalındığı için öyle sanıldığını söyledi. Saymaz'ın "İsmailağa adına konuşmuyor mu?" sorusuna Cübbeli, "Konuşmuyor ama İsmailağa tutuştu. Bana geliyorlar. Kardeşim, temsilciniz değilim. Hem hiçbir işte yoğum, hem rey hakkım yok. Ondan sonra pislikleri bana temizletiyorsunuz. Ona reddiye, buna reddiye! Bedellerini ödemiş adamım. Daha yapamam. Mahmut Efendi'nin hayatına benzemez. 'Yönetin' diyorum. Ben kenardayım. Bu da 'Şeyhliğini ilan et. Etmezsen kasetler var' diyor" cevabını verdi.

"Kasetler Bel Altı Değil"

"Kasetler bel altı değil" diyerek Ustaosmanoğlu'nun bahsettiği "kasetlerin" yargılandığı davadaki kasetler olmadığını belirten Cübbeli Ahmet, Ustaosmanoğlu'nun kendisinin 12 yıl önce Iraklı Şeyh Seyyid Muhammed Accan el Hadid'e biat ettiğini iddia ettiğini söyledi. "Accan'dan icazet mi aldınız?" sorusuna cevap veren Cübbeli, "Ona biat etmedim. Adam Nakşi değil ki. Kadirilikten, Rıfailikten yazı yazmış. Sapık olduğunu bilince yırttım. Bunu söylüyor. İcazetin herhalde kaseti var. Bir de Mahmut Efendi'ye 'Kabrim türbe olur mu?' demişim. Yahu, ben sakal-ı şerifi (Hazreti Muhammed'in bir sakalı) ağzıma koydurursam, efendimizden parça ile gömülsem... Azaptan korkuma söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"Hodri meydan çekeceğim. Elinde olan her şeyi çıkar. Şeyhlik iddiasında değilim. 'Şeyhim' de demem, demeyeceğim" diyen Cübbeli, asla şeyhlik niyeti olmadığını belirterek "Kendime göre cemaatim var, bunlar tarikat ehli değil ki. Açık, solcu, Alevi, her sınıftan dinleyenim var" dedi.

"Kasetleri Çıkarmayan Melundur"

"Kasetleri çıkarmayan melundur" diyen Cübbeli, "Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım?" diye konuştu. Saadettin Ustaosmanoğlu'nun kendisine yönelttiği, Lübnan, Endonezya gibi ülkelerden kadınlarla döndüğü iddiasını ispat etmeye çağıran Cübbeli "İspat etmeyen melundur" dedi.

"Hepsi Benden Yardım İsteyecek"

Hasan Kılıç'ı şeyh olarak kabul etmeyenler olduğunu söyleyen Cübbeli, "Hepsi benden yardım isteyecek. İstiyorlar da zaten. Ama Sadettin böyle konuşurken, sen tepki vermiyorsan, ben ne yapayım? İsmailağa niye sessiz? Ben rolümün arttığını hissediyorum. Bana 20 kere telefon ediyorlar. Mecburlar. Cemaatin yüzde 80-90'ını ben tanıtmışım. Halk bana bakar. Diyorum ki, bu iş düzgün gittikçe destekleyeceğim. FETÖ, dinlerarası diyalog, İBDA işleri girerse yokum" diye konuştu.

"Mahmut Efendi 'Cemaat Seçer' Dedi"

Cemaatin yeni liderinin ittifakla kabul edeceği biri olması gerektiğini belirten Cübbeli, Hasan Kılıç'ın yerini Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu'na bırakmaya kalması ihtimaline ilişkin ise "Onu diyemez. Çünkü Mahmut Efendi, 'Cemaat seçer' dedi. Benim şeyhlik iddiam yok. Gözüm de yok. Hiçbir zaman ilan etmem, etmeyeceğim. Ancak Hasan Efendi'den sonra yaşlı mübarek zatlarla birlik devam eder. O da istişare yoluyla olur" dedi. Cübbeli, şeyhliğin babadan oğula bırakılmasını tasvip etmediğini vurguladı.

cübbeli ahmet sert cevap kaseti çıkarmayan melundur saadeddin ustaosmanoğlu ismailağa ibda-c ibdacılar mahmut ustaosmanoğlu ahmet mahmut ünlü ismail saymaz