Cübbeli: Yazıklar Olsun Bizim Tarım Politikamıza

TAKİP ET

Cübbeli Ahmet Hoca, AKP'nin tarım politikasını eleştirdi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tarım politikasını eleştirdi.

Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya saldırısının ardından zora giren yalnızca Kiev ve Moskova olmadı. Ankara da iki ülkeyle olan ticareti nedeniyle ekonomik açıdan zora giren ülkelerden biri.

Rus donanmasının Türkiye'ye yağ taşıyan gemilerin Azak Denizi'nden çıkışına izin vermemesi üzerine yağ fiyatlarında büyük artış yaşanacağı söylentisi üzerine marketlerde yağ izdihamı yaşanmıştı.  Aynı sorunun buğdayda da yaşanabileceğini belirten Cübbeli, "Türkiye'nin buğdayının yüzde 80'i maalesef ki Ukrayna ve Rusya'dan ithal ediliyor. Bu çok büyük tehlike. Bizim millet zaten görmüyor musunuz en ufak şeyde hücum ediyorlar ortalığa. Benzine zam gelecek dediler gece bütün yollar kuyruk oldu bütün benzinciler, şimdi bir de ekmek buğday lafı çıksa ne olur ben bilmiyorum. Onun çün buğday çok büyük bir sorundur. Konya Ovası'nda yetişecek buğday bütün dünyaya yetecekken maalesef Konya Ovası tomruk tomurcuk bilmem ne bata bata gidiyor ve Konya'da bu tarım yapılamıyorsa yazıklar olsun bizim tarım politikamıza. Ama çıkmış geçenlerde birisi ne diyor: 'Paramız var ki ithal ediyoruz.' Kaba tabirle konuşmak istemiyorum, çok yanlış bir konuşma bu. Paran varsa ithal ediyorsun ama bir savaş çıktığı zaman paran da para etmiyor" ifadelerini kullandı.

cübbeli ahmet hoca yazıklar olsun bizim tarım politikamıza rusya ukrayna mahmut ünlü