Çukur Dizisinin Başrol Oyuncuları SİT Alanına İnşaat Yaptırmak İçin Kaçak Yol Açtırdı

TAKİP ET

Çukur dizisinin başrol oyuncuları Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve dizinin yönetmeni Sinan Öztürk, İzmir'de SİT alanına inşaat yaptırmak için alanı talan etti.

Mafya dizisi Çukur'un oyuncuları kendilerini dizideki rollerine kaptırarak yasa dışı işlere girişti. Dizinin başrol oyuncuları Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve dizinin yönetmeni Sinan Öztürk, bir diğer oyuncu Kerim Sarp Apak ile İzmir Karaburun'da bulunan SİT alanına inşaat yaptırmak istedi. 

Karaburun'un Bozköy Mahallesi, Akçakilise Mevkii'nde 3 bin 350 metrekarelik (yaklaşık 3,5 dönüm) denize sıfır arazi satın alan 6 isim, 19 Mart 2021 tarihinde, 60 bin TL sermaye ile ''Denize 0 Görsel Sanatlar Turizm Otelcilik Tarım İnşaat A.Ş.'' adıyla bir şirket kurdu.

Suç Duyurusunda Bulunuldu

Şirket, birinci derece doğal SİT alanında kalan 3,5 dönümlük araziyi üzerine aldı. Araziye üzerine aldıktan sonra çalışmalara başlayan şirket, bölgede bulunan çok sayıda ağacı keserek kaçak yol açtırdı. Yol çalışmaları devam ederken teraslama yapılarak arazi inşaata hazır hale getirildi.

Gizli saklı inşaata girişen şirket, Karaburun Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri tarafından baskın yedi. Ekipler SİT Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yaparken, inşaat çalışmaları da durduruldu. 

Mühürleme işlemi yapılan alan hakkında tutanak tutuldu ve olay hakkında cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunuldu.

çukur dizisi oyuncuları sit alanı izmir karaburun inşaat