Çukurova'da AKP Binasına Silahlı Saldırı: Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

Adana'nın Çukurova ilçesinde AKP ilçe başkanlığının bulunduğu bina, elinde pompalı tüfekle gelen bir kişi tarafından hedef alındı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde AKP ilçe başkanlığının bulunduğu bina, elinde pompalı tüfekle gelen bir kişi tarafından hedef alındı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Deprem nedeniyle boşaltılmıştı

Olay, Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe binasına 24 yaşındaki E.A. isimli şüpheli pompalı tüfekle ateş açtı. Parti tabelası ve bayrakların zarar gördüğü saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Saldırının nedeni araştırılıyor

Polis ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesiyle şüpheli E.A. yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin ilk ifadesinde AKP binasına bilerek saldırdığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, saldırının nedeni ve arkasında başka kişi ya da grup olup olmadığı araştırılıyor.

Akşener’den kınama

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınayarak, “Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun.” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saldırının demokrasiye karşı yapıldığını belirterek, “Bu saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

çukurova akp silahlı saldırı pompalı tüfek adana