Çukurova Havalimanı İhalesinin AKP'li Şirkete Verilmesine CHP'li Vekil Tepki Gösterdi

TAKİP ET

Yapımı yıllardır süren ve ihalesi defalarca ertelenen Çukurova Havalimanı'nın üst yapı ihalesi, AKP'li iki firmaya verildi.

Yapımı yıllardır süren ve ihalesi defalarca ertelenen Çukurova Havalimanı ihalesinin daha önce AKP’den Çerkezköy Belediye Başkanı Adayı olan Süleyman Kozuva’nın sahibi olduğu şirketin de bulunduğu iki firmaya verildiği öğrenildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Tek adam rejiminde ihalelerde hep rant, talan ve yandaş var. Her ihalede aynı senaryolar yazılıyor” ifadelerini kullandı.

Barut, 15 Aralık 2011 tarihinde 357 milyon avro yatırım maliyetiyle ihale edilen ancak 9 yılda yapımı tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı ihalesinin 297 milyon 100 bin avro artı KDV karşılığında verilmesine tepki gösterirken üst yapı ihalesini kazanan şirketin sahibinin AKP'den son yerel seçimlerde Çerkezköy belediye başkan adayı olan Süleyman Kozuva olduğunu belirtti.

CHP'li Barut, "Talan ve israftan vazgeçin. Çukurova Bölgesel Havalimanı'na yolcu garantisi ve bu kadar para vereceğinize, bölgenin de ihtiyacını karşılayan, 6 milyon yolcunun kullandığı, ülkemizin en güvenli havalimanı olan Adana Havaalanı'na daha düşük miktarda yatırım yapın" dedi.

çıkurova havalimanı ihalesi akpli şirkete ihale verildi çukurova havalimanı ihalesi akpli şirkete verildi akp çerkezköy belediye başkan adayının firması aldı 9 yıldır yapılmayan havalimanı projesi çukurova haberleri ada