Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Astroloji Etkinliği Düzenlemesi Tepki Çekti

TAKİP ET

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin düzenlediği "bilimsizlik" etkinliği eleştirilere neden oldu.

Üniversitelerin "bilimsizlik" faaliyetleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenen ve evrimin herhangi bir bilimsel veriye dayanan bir görüş olmadığının savunulduğu kongrenin ardından bu kez de Çukurova Üniversitesi'nde, üstelik Tıp Fakültesi tarafından astroloji etkinliği düzenleniyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 50. yılı şerefine Hipokrat Salonu'nda düzenlecek olan etkinliğin adı "Astrolojik olarak 2023 yıılında bizleri neler bekliyor?" olarak belirlendi. Yarın (18 Kasım) saat 12.30'da düzenlenecek olan etkinliğe "astrolog" olduğu belirtilen Evren Aslan adlı şahsın katılacağı öğrenildi.

"Hem de Tıp Fakültesi..."

Buna tepki gösteren yazar Tevfik Uyar, "Bazı özel üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinin bu konudaki iş bilmezlik ve işgüzarlıklarını anlarım ama Çukurova Üniversitesi gibi köklü devlet üniversitesinin, hem de tıp fakültesinin, böyle bir şey yapmasına anlam verebilmem mümkün değil!" ifadelerini kullandı.

"Astroloji Zırvalık Be!"

Dünyaca ünlü Türk Jeolog Celal Şengör, astrolojiyle ilgili bir soru üzerine "Astroloji zırvalık be! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu astrologları okuyorsun. Diyor ki şimdi 'Merkür geri hareketine başladı.'  Bu Ptolemaios astronomisidir. Yani Kopernik'ten bile öncesidir. Bir taş parçası uzayda dönüyor. Diyorsun ki 'Bu beni etkiliyor, işimi etkiliyor' falan. Buna inanmak için insanın deli olması lazım" demişti.

çukurova üniversitesi tıp fakültesi astroloji etkinliği düzenlemesi tepki çekti