Cuma Hutbesinde Atatürk'ün Olmamasını Eleştiren Vatandaş Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Türk milletinin kahramanlık destanlarından birisi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Diyanet'in Cuma Hutbesinde Büyük Türk Başbuğu Atatürk'ün adının geçmemesi tepkiye neden oldu.

Aykırı'nın haberine göre Bursa Nilüfer'de bulunan Ali Rıza İnak Camii'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümüne ilişkin Diyanet'in hutbesinde Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması üzerine cemaatten bir vatandaş imama seslenerek "Atatürk'ü neden anmıyorsunuz, Çanakkale'de Atatürk çok önemlidir, her hafta aynı olay yaşanıyor" diye tepki gösterdi.

Bu sırada cemaatten bazı mürtecilerin vatandaşa bağırıp, yuhaladığı duyuldu.

İmam ise "Arkadaşlar sakin olun, ben buradayım, cevabını vereceğim. Bakın, ben Bursalıyım, benim sorunu olan namazdan sonra gelir karşıma söyle ben burada bekliyorum. Ayrıca Hz. Ömer'i, Fatih Sultan Mehmed'i, Abdülhamid Han'ı, Osman Gazi'yi de anmadım. Tüm cümle geçmişimiz bizim için önemlidir" ifadelerini kullanarak konuyu çarpıttı.

İmamın sözlerinin ardından Atatürk sorusunu soran vatandaşa mürtecilerin saldırısına uğradı. Cami içerisinde yaşanan gerginlik büyüdü ve soru soran vatandaş cami dışına çıkartıldı.

Bu sırada mürtecilerin vatandaşa saldırmasına tepki gösteren cemaatteki diğer kişiler "Siz kime oluyorsunuz, hayvanlar, kime saldırıyorsunuz?" diye bağırarak mürtecilerler tartıştı.

Yaşanan arbedenin ardından Cuma namazı sırasında camide bulunan bir polis memuru tarafları ayırarak sakinleştirdi.

 

 

atatürk cuma hutbesi diyanet bursa nilüfer 18 mart çanakkale zaferi