Cuma Namazı Kılmak İçin Oluşturulan Cemaatte Koronavirüse Yakalanan 8 Kişiden 6'sı Öldü

TAKİP ET

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde oluşturulan cemaat ekibinden geriye yalnızca 2 kişi kaldı.

45 gün önce virüslü olduğu iddia edilen ama 'benim bir şeyim yok' diyerek hocası bulunmayan İsmail köyündeki cuma namazına giden kişi, cemaat ile birlikte namaz kıldı. Bir süre sonra hastalığın belirtilerini göstermeye başlayan kişinin durumunun ağırlaşması üzerine gerçekler ortaya çıktı. Koronavirüslü kişiyle beraber namaz kılanlarda da belirtiler görülmeye başlayınca filyasyon ekipleri cami cemaatinin tamamına test yaptı. 

Cami cemaatinden alınan koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan ve yaklaşık 40 gün süren tedavi gören Yüksel Yüksel, Nedim Güleryüz, Yüksel Gülcü, Kadir Aral, Hayrettin Çelebi ve Bekir Bozkurt, hayatını kaybetti.

Bu olaya kadar hiç koronavirüs vakası görülmeyen köyde cemaate katılan 8 kişiden 6'sının öldüğünü belirten  İsmail Köyü Muhtarı Emrah Köse, “Pandemide bizim çok fazla vakamız olmadı ama vakalarda ölümle sonuçlanıyor. Cuma namazı için arkadaşlar cemaat oluşturmuş, köyümüzün hocası yoktu o zaman. Kendi aralarında namaz kılmak istiyorlar. İnebolu'da virüs kapan bir arkadaşımız, farkına varmıyor, sonra köyümüze geliyor ve burada Cuma namazı için oluşturulan cemaate de virüs bulaştırıyor. Köyümüzde ölenlerin hepsi de cami cemaati oluyor. Şu ana kadar 6 kişi vefat etti” dedi.

İşim Çıktı Namazı Kaçırdım, Kaçırmasaydım Ölebilirdim

Koronavirüsten dolayı abisini ve iki eniştesini kaybeden Hüseyin Yüksel ise namaz kılındığı gün bir işinden dolayı Abana'ya gittiğini ve camide oluşturulan cemaatin arasında olmadığını aksi taktirde kendisinin de ölebileceğini belirterek, “Ölen arkadaşlarımızla hep beraberdik. Ben o gün Abana'ya gitmiştim. Abana'da işlerim vardı. Bu cemaat gurubundan ayrılmıştım. O gün ben yoktum. Sonra bir duyduk, cemaate gelen bir arkadaşımız ateşlenmiş. Ondan sonra eniştemin birisi ateşlendi, sonra diğerleri peş peşe ateşlendi. Bu şekilde işler büyüdü. Bizler hiçbirini göremedik. Biz sadece telefonla haber alabildik. Bunun sonucunda ailemden eniştelerim ve kardeşim öldü'' ifadelerini kullandı.

kastamonu cuma namazı cami cemaati 8 kişiden 6 ölü