Cumhur İttifakı'nın Küçük Ortağı BBP Lideri Destici, Kızılay Başkanı Kınık'a İstifa Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından AHBAP Derneği'ne çadır ve gıda ürünleri satmasıyla eleştirilerin odak noktası olan Kızılay'a bir tepki de Cumhur İttifakı'nın küçük ortağından geldi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, deprem çadılarının satılmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Destici, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Kızılay'dan, yöneticilerinden beklenen nedir? Bu deprem olduktan sonra, depolarında kaç tane çadır varsa tamamını bir saniye bile bekletmeden bölgeye sevk etmeleri gerekirdi. Daha sonra imal ettikleri hepsini de hiçbir yere satmadan direkt bölgeye ücretsiz olarak göndermeleri gerekirdi. Burada akıl devre dışı kalmış, çok açık ve net söyleyeyim" dedi.

Destici şu ifadeleri kullandı:

"Sorumluluk sahibi olanların gereğini yerine getirmesi gerekir. Herkes biliyor gereğinin ne olduğunu. Mutlaka, sorumluluklarının gereği neyse, görevini daha ehil, daha güzel şekilde yapabilecek kadrolara bırakmaları gerekir.

Çünkü aynı zamanda burada bir vebal vardır. 'Çadırı sattığımız dernek de zaten çadırı götürüp depremzedelere kuruyor' gibi bir savunma olmaz. Burada önemli olan Kızılay'ın ne yaptığıdır, vatandaş ona bakıyor, sonrasının bir anlamı yok." 

Mustafa Destici BBP Büyük Birlik Partisi Kızılay çadır gıda malzemesi