Cumhur İttifakı'nın Yüzde 72 Oy Aldığı Kastamonu'da Vatandaşlar 'Mansur Yavaş' Diyor

TAKİP ET

Sokak Kedisi'nin Cumhur İttifakı'nın yüzde 72 oy aldığı Kastamonu'da yaptığı röportaj dikkat çekti.

Sokak Kedisi, Cumhur İttifakı'nın 2018 genel seçimlerinde yüzde 72 oya ulaştığı Kastamonu'da vatandaşlara mikrofon uzattı.

Daha önce AKP'ye ve MHP'ye oy verdiğini belirten birçok vatandaş, ekonomik nedenlerden dolayı yorulduklarını ve yaklaşan seçimlerde muhalefetin çıkaracağı ortak adayı değerlendireceklerini söyledi.

Neden Mansur Yavaş?

Vatandaşlardan bazıları muhalefetin adayına -isim fark etmeksizin- yakın olduklarını belirtirken bazı vatandaşlar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olması halinde oy vermeye yakın olduklarını vurguladı. Vatandaşların Mansur Yavaş'a yönelik olumlu hislerine bilhassa Türkiye'deki kutuplaşmayı neden göstermeleri dikkat çekti. Yavaş'ın güncel siyasi meselelerden uzak politik tavrını vurgulayan vatandaşlar, Yavaş'ın adaylık ihtimalinin gerginliğin sonu anlamına geldiğini düşünüyor.

Bunun yanı sıra bazı vatandaşların Mansur Yavaş'ı, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik örnek duruşu nedeniyle aday görmek istedikleri dikkat çekiyor.

"Adam Gibi Adam"

İktidara olan güvenlerini yitirdiklerini, yok olan ekonomik güven ortamının yeniden inşasının çok zor olduğunu belirten fakat muhalefete de güven duyamadıklarını belirten vatandaşlar, bir alternatif aday ismi kendilerine sorulduğunda doğrudan "Mansur Yavaş'ı tek geçerim" diyor. Ayrıca bazı vatandaşlar altılı masaya güven duymadıklarını, ancak Mansur Yavaş'a oy vereceklerini, Kastamonu halkının da Mansur Yavaş'a oy verebileceğini belirtiyor. Çevresinde eskiden AKP'ye oy vermiş kişilerin neredeyse dörtte üçünün artık pişman olduğunu belirten bir vatandaş, "Sizce muhalefetin adayı kim olmalı?" sorusuna hiç düşünmeden "Mansur Yavaş, evet, Mansur Yavaş olmalı. Adam gibi adam!" yanıtını veriyor.

Ortak Payda: Geçim Sıkıntısı

Halkın tamamının geçim sıkıntısı yaşadığı, fakat ekonomik nedenlerden dert yanan vatandaşların ciddi bir çoğunluğunun da siyasi görüşünü söylemekten çekindiği görüldü. Daha önce AKP'ye oy verdiklerini söyleyen ve ekonomik sorunlar nedeniyle zor durumda olan vatandaşların ciddi bir kısmı, yaklaşan seçimlerde kime oy vermeyi düşündüklerini belirtmekten kaçındı.

"Böyle Konuştuğuna Bakmayın, Kamera Bir Kapansın"

Buna karşın birçok vatandaşın da "Bunu bulamayan da var" gibi düşüncelerle hükümete verdikleri desteği sürdürdükleri görüldü. Geçtiğimiz seçimlerde Cumhur İttifakı'nın yüzde 72 oy aldığı kentte birçok vatandaş halen hükümetin söylemine uygun olarak muhalefetin terörle iş birliği yaptığını, muhalefetin iyi bir alternatif ortaya koyamayacağını düşünüyor. Halkın yalan söylediğini, sadece iktidarı "öldürmek için" açlık edebiyatı yaptığını iddia eden bir vatandaş ise "Her gün alışveriş merkezlerine gidiyorum, binlerce insan, tonla alışveriş yapıyorlar" diyor. Bu vatandaşa gülerek "Yeme beni ya!" diyen torunu ise dikkat çekti. Sokak Kedisi'nin yanından uzaklaştıkları sırada bu genç, "Böyle konuştuğuna bakmayın, kamera kapansın" dedi.

 

cumhur ittifakı yüzde 72 oy aldığı kastamonu vatandaşlardan dikkat çekici mansur yavaş talebi