Cumhur İttifakı'nda Görüş Ayrılığı, Erdoğan: Milli 'Andımız' İstiklal Marşı'dır

TAKİP ET

Erdoğan, ''Milli Andımız İstiklal Marşı'dır, marşımızın ruhunu içselleştirmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’ne katılan Erdoğan, Danıştay’ın okullarda Öğrenci Andı’nın okunmasını engelleyen kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, “Milli andımız olan İstiklal Marşı bize niçin birlik olmamız gerektiğini de anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte içselleştirmemiz, milletimizin tüm fertlerine aşılamamız büyük önem taşıyor” diyerek milli Andımız'ın İstiklal Marşı olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin Sert Çıkışı Erdoğan'ı Etkilemedi

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır'' ifadelerini kullanarak Andımız'ın okunmaması yönündeki kararı eleştirmişti.

İttifak'ın ortağı ikilinin ortak paydada buluşamadığı 'Andımız' konusunda, “Türkiye bizim ortak çatımız, İstiklal Marşı ortak andımızdır. İstiklal Marşı bu milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin çimentosudur” diyen Erdoğan ve Bahçeli arasında 'Andımız' gerginliğinin yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. 

 

istiklal marşı erdoğan andımız bahçeli milli marş