Cumhur Ortağı Kürtçü-İslamcı Hüda-Par Özerklik İstedi

TAKİP ET

Kürtçülerin adı değişse de talepleri değişmiyor.

Cumhur İttifakı ortağ Kürtçü-İslamcı Hüda-Par'ın elebaşı Zekeriya Yapıcıoğlu özerklik talebinde bulundu. 

Türk milletinin kalbi yüce TBMM'de konuşan Kürtçü-İslamcı elebaşı Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" dedi.

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına CHP sıralarından tepki geldi CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifdelerini kullandı.

İktidarın ittifak ortağı olan Kürtçü-İslamcı Hüda-Par'dan gelen "özerklik tartışılabilir" açılaması hakkında, "Bunların tartışılması söz konusu olamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Anayasa'nın 3. maddesi için. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünemez bir bütündür. Değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ligli bir durum söz konusu olamaz" dedi. 

hüdapar hüda par kürtçü kürtçü islamcı özerklik