Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Suriye Sınırında Konuştu: Defalarca Söyledim, 'Hudut Namustur'

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırına gitti. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki sene içinde anavatanlarına göndereceğiz" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 20 Şubat'ta Hatay'a gitti. Defne ilçesinde gerçekleşen 6,4 büyüklüğündeki depremin yıkımını yerinde inceledi.

Kuşaklı ilçesinde halkla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sınır güvenliği konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Artan kaçak göçmen sayısının ülkede yaşanan ekonomik sorunlara ve güvenlik tehditlerine yol açtığını belirten Kılıçdaroğlu, sınır güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Kendi Ülkemizde Özgürce Yaşamak İstiyoruz

Buraya iki nedenle geldim. Arkamda gördüğünüz Suriye sınırı. Bu necip milletin alına kara leke sürmeden Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde anavatanlarına göndereceğiz. Türkiye'yi Akdeniz'in en güçlü lider ülkesi hale getireceğiz. İran sınırını açıp Türkiye'ye gelen Afganlıları da geldikleri ülkeye yani İran'a iade edeceğiz. Bunu Suriye'nin de İran'ın da Afganistan'ın da bilmesini isterim.

Açık ve net söylüyoruz. Arkamızda gizli bir hesap yok. Hiçbir yabancıya karşı ön yargımız yok. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz.

Egemenlik Sınırlarımızı Korumak Da Bizim Namus Borcumuzdur

İkinci konu; defalarca söyledim, bütün sınır kapılarında yazar, 'Hudut namustur' der. Hududun namus olmasının temel gerekçesi egemenlik sınırlarının belirlendiği alan olmasıdır. Hudut çizgilerinin içinde kalan bizim egemenlik sınırlarımızdır.

Egemenlik sınırlarımızı korumak da namus borcumuzdur. Yol geçen hanına dönen sınır kapılarımızda kesinlikle cumhurbaşkanlığımızda tam tersini yapacağız, her sınır kapısı bizim namusumuz olacak. Hiç kimse elini kolunu sallayarak bu sınırlardan Türkiye'ye giremeyecek. Bunun da herkes tarafından bilinmesini isterim.

kemal kılıçdaroğlu suriyeli sığınmacılar suriye afganistan iran göçmen mülteci